Carolins träning

Är ditt pannben tjockt nog?

28 oktober, 2013 | Kommentera (1)

Det är nu det gäller….Nu är det vintertid, eller normaltid (vem tusan bestämde det?) vilket betyder att det i bästa fall är ljust fram till femsnåret på eftermiddagarna och mörkare lär det bli. Och kallare. Det är inte mycket vi kan göra åt det. Emigrera kanske 😉

Man kan hantera det genom att gå i ide- krypa ner under filten i soffan, käka praliner och stanna där fram till vårdagjämningen. Om man vill.

Jag fick en del kommentarer angående lördagens inlägg om godiskonsumtionen. En öm tå verkar det som.

“Låt folk äta vad de vill”

“Jag vill faktiskt unna mej godis ibland”

Vet ni vad? Man får göra precis som man vill 😉 Gå i ide, äta godis och skräpmat, jojobanta eller bara träna när solen skiner- valet är högst personligt.

Men hur vill du möta våren?

Piggare, starkare, gladare, friskare  och i bättre form än någonsin förr?

Då är det nu det gäller… Att plocka fram det där pannbenet och vara lite envis 😉 Att hålla igång och vara aktiv när vädret är behagligt, det ljust ute och solen tittar fram med jämna mellanrum, energin är på topp- ja, det är ingen större utmaning. Det är NU det gäller.

Fundera på:

  • Orsakerna till att du började träna och äta sunt?
  • Finns de orsakerna kvar?
  • Är du nöjd med dina resultat?
  • Vill du behålla de resultat du redan fått?
  • Vill du förbättra dina resultat ytterligare?
  • …eller vill du tillbaka till ditt gamla otränade och mindre sunda jag igen?

bild-310

I de allra flesta fall får man de resultat man förtjänar 😉

80 procent av alla jag möter i mitt yrke säger- “Jag vet ju egentligen…men det blir liksom inte av att jag tar tag i det” Oavsett om det handlar om tränings- eller kostvanor så börjar allt i huvudet.

En bra start är att börja använda det du redan kan och vet. Man behöver inte vara raketforskare för att fatta att kexchoklad inte är ett bra alternativ till mellanmål. Man måste inte kunna allt om intervallträning för att snöra på sig löpardojjorna och ge sig ut. Vill du ha hjälp? Ta dig då till ett gym med välutbildad personal som hjälper dig.

Det krävs-Handling. Envishet. Pannben. Ge inte upp när det är blir motigt. Det blir det för alla någon gång. Varför skulle det då bara vara lätt för dig? 😉

 

bild-309

Ska hösten och vintern bara bli en transportsträcka, något du bara ska genomlida fram till våren?

Möt våren bruten, i sämre skick än någonsin eller piggare, starkare, friskare och gladare? Valet är fritt. Valet är ditt 😉

 

Postad: 28 oktober, 2013 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Hälsa, Kost, Motivation, Planering, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Är ditt pannben tjockt nog?

  1. Katrine skrev den

    Grym, det är vad Du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)