Carolins träning

Vill du träna dig till extra semester?

10 november, 2013 | Kommentera (5)

Läste i DN i går om ett förtag som erbjuder de anställda som tränar mellan 45-120min om dagen, extra semester. För varje tränad timme får de 10min extra ledighet.  Hur mycket de presterar på träningen spelar ingen roll, alla tränar efter sina förutsättningar och de anställda behöver inte heller bevisa att de tränat utan allt bygger på förtroende. 😀

Wow! Vilket företag! Vilket smart drag 😀

http://www.dn.se/ekonomi/anstallda-som-tranar-far-mer-semester/

Har man inte har turen att arbeta på ett företag som satsar hårt på friskvård för sin personal så får man faktiskt mer semester om man tränar i alla fall…Eller i alla fall möjlighet till längre liv.

Läste i senaste Fitness Lifestyle om en studie som presenterats i American Journal of Medicine

11,3 timmars längre liv får vi för varje timme högintensiv träning vi utför. Om vi in tar i lika hårt beräknas vi få 5 timmar längre liv per investerad träningstimme.

Snacka om vinn-vinn! Må bra, full av energi och ha kul under tiden och dessutom få extra tid i slutändan! Kalasbra 😀

 

Postad: 10 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fritid, Hälsa, Kondition, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (5)

Det finns 5 kommentarer:

Vill du träna dig till extra semester?

 1. Katrine skrev den

  Så himla bra. Fler företag borde ta efter. Läste något igår om att vi är vaken i snitt 112 timmar men är aktiva 3 timmar av dem… Vilket är helt sinnes sjukt!

 2. Carolin Helt skrev den

  Ojojoj…men det är säkert ändå frukten som gör oss feta… 😉

  • Katrine skrev den

   Ja den där förrädiska frukten och de hemska morötterna 😛

 3. Anna skrev den

  Jag har inte läst artikeln och svaret kanske står där. Får de göra sin träning på betald arbetstid? Hur som helst så är det ett företag jag vill spendera min tid hos. De gånger jag har avbrutit arbete för t ex 5 minuters stretch har chefen vänligt och bestämt påpekat att det inte tillhör arbetsuppgifterna. Suckar! !!

  • Carolin Helt skrev den

   Byt chef Anna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)