Carolins träning

Lägesrapport och gåshud…

14 november, 2013 | Kommentera (0)

Efter ett gäng intensiva dagar är nu höstens sista Kom i Form kurs igång! Första kurstillfället var i går och det kändes kanonbra. Hoppas det var ömsesidigt…..?! En härligt blandad skara av män och kvinnor som inte tänkt gå i ide utan utnyttja hösten och vintern till att göra en förändring. För vissa större och för andra lite grann. Det smarta med just den här gruppen är att kursen löper på över Jul & Nyår….Risken för att drabbas av juldipp på tränings- och kostfronten minskar förhoppningsvis. Sista träffen och kroppskompositionsmätning nr 2 sker efter trettonhelgen… Mohahahah! Jodå, det är jag som har planerat det så bra 😀

Ska bli vansinnigt spännande att följa dessa 31, förhoppningsvis toktaggade individer 🙂

Tidigare på dagen föreläste jag på Djursjukhuset i Jönköping. Nej- jag är inte kvinnan som kan tala med hundar, även om det faktiskt var två små jyckar närvarande 😉 Temat var “Mat vid nattarbete”. Att arbeta natt ställer ännu högre krav på planering när det gäller kosthållning, återhämtning och motionsvanor.

Rackarns bra artikel i ämnet kan ni klicka er till på nedanstående länk 😉

http://kurera.se/mat-for-nattarbetare/

Då personalen arbetar skift har jag fått förmånen att komma tillbaka om ett par veckor för att träffa resten av staben. Man lär sig alltid något nytt när man träffar nya människor och jag går berikad ifrån alla sådana tillfällen. En sak är säker- ju mer man lär sig desto mer inser man att man har att lära. Så häftigt! 😀

Fick ytterligare en häftig upplevelse under gårdagen. Fick gåshud på stört. En av höstens allra första Kom i Formare som aldrig tränat och hade absolut inte satt sin fot på ett gym tidigare, var faktiskt den som fått allra störst resultat vid “slutmätningen” som jag ibland lite brutalt kallar det 😉 Hon hade framför allt fokuserat på att förändra kosten genom att alltid välja ett lite bättre alternativ eller bara tagit väldigt lite av det som är mindre bra. Detta plus att hon tränat ca 2 gånger i veckan, tagit trappor i stället för hiss, ja  helt enkelt ökat den fysiska aktiviteten. Närmare 7kg fett ner efter 8 veckor är ett helt makalöst resultat i sig men det var inte det som gav mig gåshud igår. Denna envisa dam har nämligen fattat vitsen med att inte bara börja förändra utan också fortsätta. Med strålande ögon berättar hon att “NU, NU känner jag verkligen att träningen är riktigt rolig. Jag ser fram emot det och jag känner mig så mycket starkare .” Det tog 3 månader av viljestyrka sen satt den där- TRÄNINGSGLÄDJEN!

Blir tårögd bara av att skriva om det..Priviligerad- det är vad jag är 😀

 

 

 

 

Postad: 14 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, envishet, Fakta, föreläsningar, Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, Kost, Mentalt, Motivation, Planering, styrka, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)