Carolins träning

5:2 vs Löpning- vad är bäst?

16 november, 2013 | Kommentera (0)

Senaste numret av Runners World damp ner i lådan för några dagar sen. Jag gillar RW- löparglädje i skriven form 😀

5:2 vs Löpning var huvudtemat denna gång. Om man måste välja kalorirestriktion enligt 5:2 eller löpträning- vad är bäst i långa loppet? Vad säger forskningen om 5:2 jämfört med konditionsträning gällande följande hälsoaspekter-

  • Hjärnan och dess sjukdomar
  • Kroppens sjukdomar
  • Depression
  • Fertilitet
  • Ämnesomsättning
  • Benskörhet
  • Livslängd

Resultatet av granskningen? Tja, varför tror ni att jag tar upp ämnet? Löpning är ingen quick fix, det kräver ansträngning och envishet- men ojoj så värt det!  Älskar när jag får mina egna tankar bekräftade 🙂

Till saken hör även att träning är ett betydligt mer studerat ämne än vad fasta är OCH att dessa studier i flera fall är gjorda på människor medan studierna på fasta och kalorirestriktion främst är gjorda på djur.

Att tömma sina energilager emellanåt kan dock absolut ha sina fördelar. Det är också något jag gör regelbundet – genom hård träning 😉

Köra 5:2 och träna hårt? Emma Lindblom, Idrottsnutritionist på RF säger “..prestationsförmågan försämras. Skaderisken ökar också och muskelmassan bryts ned.”

Nä, min melodi är allt att äta bra mat varje dag, vara full av energi varje dag och vara fysiskt aktiv varje dag- även fortsättningsvis 😀

Visst är det underbart att man faktiskt får välja helt själv och man får själv leva med resultatet 😉

Läs senaste numret av Runners World hörni- inspiration och kunskap 😀

bild-318

 

 

 

Postad: 16 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Kost, Löpning, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)