Carolins träning

Åååååterhämtning…

24 november, 2013 | Kommentera (0)

Åååååterhämtning- har varit ledordet för denna helg. Inga måsten, bara “bra om det blir gjort” grejer 🙂

De senaste tre veckorna har varit galet maxade och galet roliga. Jag älskar verkligen alla delar i mitt jobb men även om allt är kul behövs det några dagar med lugnare tempo mellan varven.

Helgen inleddes med den perfekta avslutningen på fredagskvällen- löpning för mig medan maken fixade fredagsmyset. En vansinnigt bra arbetsfördelning. Tror faktiskt att han är lika nöjd med den som jag är 😉

Åh vad jag älskar den där fredagkvällsrundan. Den är inte lång, sällan speciellt snabb men ojoj vilken ctrl+alt+delete det blir av jobbhjärnan och hela jag försätts i helgkänsla.

Efter en lång sovmorgon inleddes lördagen med cirkelfys i vardagsrummet. Har haft säsongspremiär för inomhuscirkel denna veckan. Det blir lite bikram över det- svettigt som tusan när man är van vid snålblåst som sällskap 😀

Efter lite huslighet ägnade jag resten av dagen till att läsa ikapp alla tidningar jag prenumererar på. Somnade en stund vaknade till och tog tag i en artikel jag lovat redaktör Malin att skriva. Ett spinningpass i källaren, sen Så mycket bättre och nära nog somna i soffan. Kom på att jag bara var utanför dörren när jag hämtade morgontidningen 😮

Rättade till det idag. Lång sovmorgon följt av löpning i strålande sol- heeelt underbart! Passade på att lyfta in utemöblerna när jag ändå var genomsvettig, kändes som att det var dags för det nu 😉 Åt frukost som en tonåring – vid halv ett!?!

Ursäktar mig med att sömn är den viktigaste återhämtningen. Genom att sova 7-9 timmar per natt minskar risken för överträning, försämrat immunförsvar och hormonell obalans. Själv tar jag varje tillfälle jag får att sova tills jag vaknar utan att klockan ringer och stör. En fördel jag har då jag jobbar 4-6 kvällar i veckan 😉

Efter sömn och vila kommer vikten av att äta bra mat regelbundet. Min inre “Skalmanklocka” gör det omöjligt att slarva med den biten.

Återhämtning för sinnet då? Det får jag genom träning. En återhämtningshelg kan aldrig vara träningsfri för mig. Varierad träning är tricket för mig 😉

 

bild-322

Löparutsikten idag- Ingen snö i Jönköping, bara grönt, skönt, kallt, krispigt och alldeles underbart! Visste ni att löpning gör oss smartare? Hippocampus, den del av hjärnan som påverkar minnet, stimuleras vid löpning och signalerna går fram snabbare. Löpning påverkar alltså inlärning, koncentration och fysisk form- vinn vinn 😀

Det där med inlärning och koncentration har jag helt klart nytta av… Vi närmar oss slutet på 2013 vilket betyder att det är dags för re-licensieringen. Som PT utbildad vid Personal Training School krävs det ett årligt test för att behålla sin licens. Bra med regelbunden statuscheck på kunskaperna. Och- Yes!  godkänd provskrivning- En “bra att ha gjort” sak fixad alltså 😀

En kvällspromenad och lite fulyoga på det så är helgen komplett 😀

Postad: 24 november, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, Cirkelfys, familj, Fritid, Hälsa, Jobb, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)