Carolins träning

Det är aldrig för sent…

12 december, 2013 | Kommentera (0)

Jag är en usel bloggare just nu.. Har inte tränat på hela veckan. Förkylningen blev mer långdragen än önskat som ni förstår 🙁

Brist på träning betyder brist på tankeverksamhet och inspiration från min sida. I förrgår kunde jag i alla fall glädja mig åt att min idol Michail Tonkonogis nya bok “Senior Power- Styrketräning för äldre” damp ner i lådan.

Började läsa inledningen och jodå- jag hittar inte bara på…

“Studier har emellertid visat att träning och framför allt styrketräning är ett effektivt verktyg inte bara för att förbättra fysiken utan också för att bromsa bland annat senilitet. Man har i styrketränande grupper sett förändringar på speciella delar av hjärnan som har ett samband med intellektuella funktioner.” 

Det är inte lätt att koncentrera sig när man känner hur seniliteten kommer krypande…

Visste ni föresten att vi förlorar ca 40 procent av vår muskelmassa mellan 20- 80 års ålder och att hela 30 procent av dem går förlorade efter 50?! 

Om man inte gör nåt åt det vill säga 😉

Styrketräna mina vänner, styrketräna…

En tränade 70 åring har ofta en bättre fysik än en otränad 20åring. Det finns hopp!

“Det är aldrig för sent att börja träna, men det är alltid för tidigt att sluta….”

Jag läser vidare och siktar på ett styrkepass i morgon bitti – Då J**lar är jag på hugget igen 😀

bild-331

Postad: 12 december, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Skador/besvär, styrka, Styrketräning, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)