Carolins träning

Valåret 2014

1 januari, 2014 | Kommentera (4)

2014 år ett valår. Nopp, jag menar inte det politiska valår som det ju i och för sig också är.  Val är något vi gör varje dag mer eller mindre medvetet.

Nyårslöften i all ära- det är ju jättebra om man faktiskt tänker till och i alla fall ger ett  uttryck för en önskan om ett sundare liv. De flesta nyårslöften handlar just om sundare vanor av olika slag. Men hur många är det som verkligen håller sina löften? Håller dem längre än januari ut?

Om vi omformulerar Nyårslöftet till Mål 2014 och sedan lägger en realistisk handlingsplan för att kunna nå målet.

Att ta beslutet kommer först.

Planering kommer efter det.

Men det allra viktigaste är dock att handla enligt planen – det är de val vi gör som kommer föra oss mot (eller från) målet.

“Jag väljer att sätta klockan en halvtimme tidigare så att jag hinner äta en bra frukost istället för att hiva i mig en söt drickyoghurt i bilen på väg till jobbet, för jag vill nå mitt mål”

“Jag väljer att träna idag, trots att det är “Bonde söker fru” på tvn, för jag vill nå mitt mål”

“Jag väljer att prioritera min sömn för jag vill nå mitt mål”

“Jag väljer att ta ett äpple i stället för kanelbullen till fikat, för jag vill nå mitt mål”

“Jag väljer att följa min handlingsplan, för jag vill nå mitt mål”

 

“Jag väljer för att jag VILL” inte “MÅSTE “och absolut inte “Jag BORDE”. 

För att kunna gör en bestående förändring måste man VILJA, inte bara önska.. Vilja på riktigt. Slå näven i bordet – Jag VILL och jag SKA!

Om man verkligen vill är det inte så svårt att göra rätt val. Det är inte alltid enkelt men det är alltid så värt det 😉

Val du gör varje dag….

När du står där och har nått ditt mål 2014, jag lovar- du kommer aldrig ångar alla sunda val du gjort 😀

2014, ett år fullt av möjligheter – Go for IT!!

Språng

 

 

 

 

 

Postad: 1 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Hälsa, Kost, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Valåret 2014

 1. Katrine skrev den

  Helt rätt Carro! Skrev just om hälsomål själv.

  • Carolins träning skrev den

   Haha! Ja, vi är många på den bollen nu 😉 Välkommen hem och jag förstår att Jamaica gjorde intryck på dej med 🙂

 2. Lotta skrev den

  Ja, nyår och alla dess utmaningar o tomma löften. Det kan ibland kännas som om man bara ger löften för att det ska vara så. Jag är en av dem som väger alldeles för mycket och borde gå ner i vikt. Det har varit mitt ständiga nyårslöfte fram tills nu. Det jag har gjort nu är precis som du säger satt upp mål och att istället säga att jag vill bli mer hälsosam o sann mot mig själv. Vem är det jag lurar liksom. Jo bara mig själv. År 2014 kommer med stor sannolikhet bli ett annorlunda år där jag själv står i centrum. Jag har en dröm som är långt större än någonting annat. Att få folk att fmå bra inifrån o ut. För att detta ska gå bra måste jag genomgå denna förändring själv. Jag måste ta mig upp ur dike o själv hitta den vägen. Tack för övrigt för en bra blogg!
  Lotta

  • Carolins träning skrev den

   Härligt Lotta! Glöm inte att klappa dig själv på axeln för varje framsteg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)