Carolins träning

Tränar du så mycket som du tror?

14 januari, 2014 | Kommentera (2)

För du träningsdagbok eller dokumenterar du din träning på annat sätt? Har du stenkoll på hur mycket tid du lägger på träning eller höftar du? “2timmar varannan dag, det ser jag på p-biljetterna” säger du kanske 😀

Det är kanske den tid du upplever att du tränar men hur mycket tid går det faktiskt åt till att lyfta vikter eller slipa på konditionen?

Våra grannar norrmännen har en uppfattning om sina fysiska prestationer som  är betydligt mer smickrande än det visat sig vara i verkligheten.

En studie har gjorts på 1700 norrmän-

“Deltagarna rapporterade mycket mer hård fysisk träning än vad de faktiskt utförde, och män uppgav nästan 50 procent mer aktivitet än kvinnor trots att det inte var någon större skillnad i utövandet mellan könen.” klippt från länken nedan.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-tranar-mindre-an-vi-tror/?utm_content=bufferb277b&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Inte nog med det – de missade rapportera hela 2 timmar av stillasittande om dagen.

Det är säkert inte unikt för norrmän, vi svenskar är med största sannolikhet lika bra på att frisera sanningen 😉

Nej, jag menar inte att vi medvetet ljuger. Vi har helt enkelt en lite annan syn på hur hårt vi egentligen tar i. Det brukar sägas att när man känner sig helt slut har man minst 30 procent kvar 😉

Detsamma gäller säkert våra matvanor. Vi har en förmåga att “glömma” bort stora delar av vad vi stoppar i oss.

Den som någon gång fört matdagbok vet hur lätt det är att missa det där extra som slinker ner. Något vi däremot kommer bättre ihåg är de måltider som varit exemplariska 😉

Att inte ha stenkoll på hur mycket och hårt man tränar eller hur mycket man petar i sig är väl inte hela världen kan man tycka…

MEN har man ett mål med sin träning är det ju vansinnigt trist om man inte lyckas uppnå målet på grund av att man lurat sig själv..

Att inte få resultat är en mycket vanlig orsak till förlorad motivation och att man helt enkelt går tillbaka till soffläge igen. Trist! Då det man egentligen borde göra är att börja ta i – på riktigt.

Man får de resultat man förtjänar, så enkelt är det 😉

 

bild-342

 

 

 

 

Postad: 14 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Hälsa, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Tränar du så mycket som du tror?

  1. Katrine skrev den

    Som alltid slår på huvudet på spiken! Hoppas vi ses i linköping nästa helg 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)