Carolins träning

Kondition och uthållighet. Svett och skratt – min söndag.

19 januari, 2014 | Kommentera (0)

Boken “Kondition och uthållighet- för träning, tävling och hälsa” av Filip Larsen och Mikael Mattson, kan verkligen rekommenderas om du tillhör dem som vill grotta ner sig lite extra i humanfysiologi, träningsprinciper, hormonella förändringar, energisystem, syreupptag på olika nivåer med mera, med mera. Fastnade ett antal timmar med den idag 😀

Jag brukar alltid säga att jag är född utan talang och just våra gener påverkar hur vi svarar på träning. Vissa svarar snabbt medan andra får träna längre och hårdare för att nå samma resultat. Som tröst kan tilläggas att det inte alls är avgörande för vem som i slutändan blir bäst 😉

bild-343

Hittade även denna “utvecklingstrappa “där det visas vilken typ av träning som passar bäst för olika åldersgrupper.

Konstaterar att jag kan skylla på mina föräldrar OCH på min höga ålder. Att träna för att vinna är kört…Som +35 är det träning för att vara aktiv hela livet som gäller. Känner ni alla +35? Känner ni hur pressen släpper 😉

Med den känslan begav jag mig till e3 för att för en gång skull delta i Cirkelträningen. Brukar ju vara den som håller i tidtagning, piska och pepp (eller personliga påhopp..)

SÅ kul och SÅ jobbigt. Det där upplägget har jag gjort bra 😀

Jag kör minst 2 cirkelpass hemma i min ensamhet men då kör jag på x-antal och minimal vila mellan övningarna, nu var det 40sekunder arbete 20sek vila oavsett hur många reps. Det var ett tag sen jag körde på det sättet och det kändes 😀

bild-344

Galet trevligt sällskap även om jag tycker att de hade onödigt mycket koll på hur jag skötte mig.

e3s nya stjärna Markus, ledde sitt första Cirkelpass alldeles strålande. Han har gått Personal Training School under hösten och pluggar för fullt för att klara alla tentor. Det kommer gå strålande för Markus, helt säkert 🙂

Postad: 19 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Motivation, Träning, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)