Carolins träning

Sänk värmen och bränn fett!

23 januari, 2014 | Kommentera (0)

bild-345

Åh vad jag älskar att få vatten på min kvarn 😀

Det pågår ett krig här hemma – hur varmt ska det egentligen vara? 18 vs 23? Det går runt en man i fleece som smyghöjer elementen och eldar så fort jag inte är hemma. Själv är jag överhettad och sänker så fort han inte ser. Kom inte med klimaterieanklagelser!! Jag har varit varm sen -98, minst..

Den gode Henrik Ennart, som bevakar mat och hälsofrågor på SvD skriver i dagens tidning om en studie som gjorts på hur temperaturen påverkar vår förbränning.

http://blog.svd.se/ennartshalsa/2014/01/22/aktivera-ditt-bruna-fett-frys-dig-smal/

“Regelbunden exponering för mild kyla kan vara ett hälsosamt och uthålligt sätt att gå ner i vikt”. Vilket då måste innebära att gå runt i raggsockor i braskaminens värme borde betyda det motsatta 😉

“Hos unga och medelålders kan kroppens produktion av värme (innan huttrandet  inträder) svara för upp emot 30procent av kroppens energiproduktion.”

Nä, fryser man får man se till att röra sig varm. Det har jag alltid sagt. Eftersom kroppen är gjord för rörelse slår man på så sätt två flugor i en smäll 😀

Tror dock att vårt krig om inomhustemperaturen kommer fortsätta…

Postad: 23 januari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: familj, Hälsa, Träning | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)