Carolins träning

Vårvinterdepp…

8 februari, 2014 | Kommentera (1)

14 timmar… det var vad solen bjöd stockholmarna på under januarimånad. Den uppmuntrande siffran läste jag i dagens SvD. Tror inte det var mer i Jönköpingstrakten. Enligt SMHI ska det grå vädret hålla i sig ett tag till. Jag brukar alltid se till att njuta så mycket som möjligt av alla årstider men nu vill jag har ljus. Mer ljus, fågelkvitter och snödroppar. Jag vill ha det NU.

Enligt Mats Humble, psykiatriker och överläkare vid Örebros universitetssjukhus, påverkas vi av det allt det gråa på mer än ett sätt.

“Nivåerna med D-vitamin sjunker lätt när solen försvinner. Där finns en koppling till bland annat depressioner..” “Rent allmänt är det många sjukdomar som ökar när det är som mörkast, som hjärtinfarkt och stroke.”

Ajajaj, det låter ju inte bra. Men vad tusan ska vi då göra åt detta då?

Mats fortsätter ” Jag tycker att man ska ta D-vitamintillskott så att man ligger kvar på sommarnivåerna. Man ska försöka stiga upp med solen så att man tar vara på det ljus som finns.”

Lätt fixat tänker jag. D-vitamin tillskott tar jag och ser till att springa i dagsljus så ofta jag kan. Det höjer humöret varje gång, helt klart.

Sen säger han det allra bästa…

“Enklaste lösningen är att åka på solsemester under den mörkaste tiden.”

Det ställer jag upp på direkt! Eller förresten, varför inte förena nytta med nytta och nöje med nöje? Tror alldeles bestämt att det är träningsresearrangör jag ska bli när jag blir stor 😀

bild-355

 

Postad: 8 februari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Löpning, Tips, Träning | Etiketter: , , | Kommentera (1)

Det finns 1 kommentar:

Vårvinterdepp…

  1. Katrine skrev den

    Du sköter träningen och jag sköter maten… Alltså på våra träningsresor =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)