Carolins träning

Ständig utveckling är grejen..

9 februari, 2014 | Kommentera (0)

Vilken söndag! Först en lååång sovmorgon sen en ordentlig löprunda i till att börja med, en gnutta sol som följdes av mer än en gnutta regn som övergick i snö. Med- och motvind fick jag också en hel del av. En riktig allt-i-ett runda 😀

bild-356

Har sedan tillbringa större delen av dagen åt att läsa. Jag köper så mycket fackböcker och älskar verkligen att riktigt grotta ner mig i olika ämnen. Just nu är det mycket fokus på kondition, uthållighet och idrottsnutrition. Mycket är repetition på sådant jag redan läst (repetition är kunskapens moder, ni vet) och en del ger riktiga “Aha-upplevelser”.

Jag ska gå tre vidareutbildningar under våren/försommaren med fokus på just detta och är så taggad! Vill se till att vara så väl förberedd som jag bara kan. Två av utbildningarna är Personal Training Schools Löpcoach steg1 och 2.

Min egen löpträning under vintern blir oftast mest ett sätt att behålla konditionen på en hyfsad nivå, få frisk luft och mental avkoppling. Kan konstatera att jag bara fått in två ynka intervallpass sen nyår… Dags att börja planera min egen löpträning lite bättre så att jag även är fysiskt förberedd 😉

Visste ni att det krävs ca tre gånger så mycket träning för att nå en ny nivå av sin förmåga än vad som sedan krävs för att underhålla den?

Och ju bättre kondition du har desto hårdare måste jobba för att förbättra sig ytterligare.

Att sitta i soffan och läsa om kondition, uthållighet och intervaller känns ju helt rätt och att blogga om det är också rätt bekvämt men det lär inte förbättra min egen form – dags att ge sig ner till källaren och bränna av ett pass på spinningcykeln. Intervaller- here I come 😀

 

 

 

Postad: 9 februari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Löpning, Motivation, Personlig Träning, Träning, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)