Carolins träning

Rasa 4kilo på 2 veckor

10 februari, 2014 | Kommentera (0)

“Så kickstartar du ditt viktras” Underbar rubrik på aftonbladet.se som följs av en garanti på 4kilos ras på 2 veckor.

Börjar fundera på om det är vinterkräksjukan artikeln handlar om…

Men nej, det är bara ytterligare en säljande artikel om hur vi enkelt ska rasa i vikt.

För att gå ner 4kilo i fettvikt krävs det ett energiunderskott på 28 000 kilokalorier. Ska man lyckas med det på 2 veckor betyder det alltså ett underskott på 2000 kilokalorier om dagen. Lätt som en plätt…eller inte?

Att gå ner 4kilo på 2 veckor är ingen omöjlighet om man inte är så noga med vad det är man förlorar – fett eller muskelmassa och en massa vätska.

Många menar att de behöver ha snabba resultat för att kunna behålla motivationen. De vill gå ner i vikt även om resultatet är att de blir tunnare och även mjukare. Hur går det med den där motivationen när viktraset slutar och de där 4 kilon förmodligen ganska så raskt sitter där igen, nu som enbart fettmassa?

Please- de där kilona som lagt sig runt midjan sedan satsningen på Beach 2013 gick i stöpet lär inte förvinna permanent på 2 veckor.

Snabba resultat eller bestående resultat – vilket känns bäst?

Det finns en anledning till varför det hela tiden kommer nya mirakelmetoder och superdieter – de gamla funkade inte… Ytterst tveksamt om de nya kommer göra det 😉

bild-357

 

Postad: 10 februari, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Motivation, Okategoriserade, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)