Carolins träning

Ju mer energi du gör av med desto mer får du..

9 mars, 2014 | Kommentera (0)

…precis så brukar jag säga och jag är inte ensam om att resonera så.

Läste i senaste Runners World om en riktig krutgubbe – Sten Yrvind 74 år, som just nu planerar att segla jorden runt i en 3 meter lång båt, helt ensam.

Vid 57 års ålder började han löpträna för han hade fattat att om han skulle lyckas både gå ner i vikt, hålla vikten och ha en stark kropp var han tvungen att träna. Smart 😉

“Det var nog det svåraste jag har gjort, att börja löpa, men efter tre år var jag inne i det ordentligt”. 

Han säger vidare “Vad f-n ska man med en hjärna till om man inte rör sig. Jag vet ett slags små djur i havet som, när det hittat en plats där de vill stanna, blir nöjda och börjar käka upp sin egen hjärna.”

Bäst att passa sig så man inte hamnar där! Det krävs inte så långt uppehåll från träning förrän man slutar känna suget efter den och istället lockar soffan och TVn mer och mer. “Det du övar på blir du bra på” det gäller även soffhäng…

Eller som Herr Yrvind uttrycker det “De flesta människor missförstår livet. Komfort gör ingen lycklig, tvärtom, den är hälsofarlig. Den gör dig lat, fet och uttråkad. Det är bara genom att använda energi som man skapar energi och det är överflöd på energi som gör dig lycklig och frisk.”

bild-361

Sven Yrvind är helt klart en ny idol! Klok som en bok och särskilt frusen av sig verkar han inte heller vara 😉

 

 

Postad: 9 mars, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)