Carolins träning

En vecka full av rubriker..

10 mars, 2014 | Kommentera (3)

bild-360

Förra veckan var en händelserik vecka. Krigshot i Ukraina toppade nyhetsflödet i måndags, utom just på på Aftonbladet och Expressen som tyckte att “viktjakt“, “vässa formen på tre veckor” och “modemissar” hade större nyhetsvärde. Under tisdagen var det tricket “promenera dig i form på fyra veckor” som slog intresset över vad Putin hade för sig 😮

Det värsta är väl inte att kvällspressen väljer dessa löp, det värsta är väl att de vet exakt vad folk helst vill läsa… Vi köper fler lösnummer med temat “viktras” än “krigshot”.

Under onsdagen kom ännu fler rubriker men då var det SvD som var först ut “Protein ökar risken för cancer” och det hänvisades då till en studie där de lyckat påvisa att risken att dö i förtid ökade med 75 procent om man åt en proteinrik kost.

Hallå? Ska vi akta oss för protein nu? Först var det fettskräck sen kom kolhydratsnojan och nu är det då dags för proteinet? eller?

Hur hade man kommit fram till detta? Jo, genom att be 6381 personer försöka komma ihåg vad de ätit de senaste 24timmarna. Sedan följde man upp hälsan på dessa personer och tittade på om de blev sjuka eller dog de närmaste 18 åren.

Känns lite tunt om ni frågar mig. Alla som arbetar med kostregisteringar där man måste förlita sig på vad folk säger att de äter vet att det ytterst sällan stämmer med verkligheten.Studien är både tunn och ifrågasatt.

Visst kan det behövas varningar för att vräka i sig ohämmade mängder av kött för både hälsans och miljöns skull men storleken på det mediala intresset efter en studie som denna känns lite märklig.

För mer detaljer om studien läs vad Jacob Gudiol och Marek Berhendt skrivit i länken nedan-

http://tranastyrka.se/proteinintag-och-okad-dodlighet/

Dagen efter detta kom WHOs rapport om sockrets effekter, OBS! Sockrets effekter, inte kolhydraters effekter. Stoor skillnad! Vi svenskar borde halvera vårt sockerintag och det är inte en dag för tidigt. Socker är inget näringsämne..det är bara skräp 😉

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverige-bor-halvera-sockerkonsumtion_3332408.svd

Bäst av alla artiklar och blogginlägg veckan som var kom från Mia Skäringer. “Det sista vi behöver är ännu ett diettips” Har ni inte redan läst det så gört 🙂

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article18495704.ab

Vad hände egentligen med det “we in Sweden call”- Lagom?

Det behöver inte vara så himla krångligt att äta sunt men om man ska ha löpsedlarna som kostrådgivare då  blir det helt klart förvirrat 😉

Mat är något vi behöver! Det är varken något vi ska unna oss eller avstå ifrån. Det är näring för våra kroppar, det är gott och får oss att må bra. Väljer vi råvaror med omsorg, skippar snabbmat och ser till att det främst är MAT vi äter och inte godis, kakor, läsk och annat trams så är de flesta av oss i hamn- as simple as that!

 

 

Postad: 10 mars, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

En vecka full av rubriker..

 1. Anders skrev den

  Tyvärr så var Mia Skäringers populära inlägg ett PR trick för att få folk att dricka Proviva… apropå socker.

  • Carolins träning skrev den

   Hennes åsikter i inlägget gillar jag skarpt. Proviva däremot- gillas icke…

 2. Katrine skrev den

  Ja visst var det en händelserik vecka som gick =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)