
Heta tips till Påskbuffén
17 april, 2014 | Kommentera (1)Fick hem senaste numret av Womens Health i går och läste en intressant grej. Kolla in bilden nedan –
Att vi äter med ögonen är sen gammalt men att den mat vi ser först påverkar valet vi senare gör så pass mycket. Här är exemplet en frukostbuffé men jag tänker osökt på Påskbufféerna som närmar sig 😉
Fullt med grönsaker innan maten och fullt med frukt innan dessert och godisäggen 😀
På tal om ägg – ÄT ÄGG!!
Varför?
Ägg kan vara, nä jag drämmer till med ÄR – världens bästa livsmedel! Det innehåller i alla vitaminer utom C-vitamin. Det innehåller mineralerna zink och magnesium och spårämnet selen. Ägg är en förnäm källa till protein och innehåller en perfekt blandning av de olika aminosyrorna. Ett normalstort ägg innehåller ca 5 gram fett varav 40 procent är enkelomättat. Ägg är inte bara gott, det är nyttigt också – Ät ägg! Välj ekologiska ägg både får din och hönsens skull.
Ät ett hönsägg före varje chokladfylld äggvariant du är sugen på så kommer den här Påskhelgen att bli din hälsosammaste någonsin 😀
Påskmaten kan vara både god och nyttig – bästa kombon alltså 😀
Mer tips hitter du här -http://kurera.se/4-nyttiga-favoriter-pa-paskbordet/
Postad: 17 april, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost | Etiketter: ÄGG, hälsa, kost, kunskap, näring, nutrition, påskmat | Kommentera (1)
Svensken blir nog bra mätt om de ska äta ett vanligt ägg varje gång handen vill till godisäggen 😛