Carolins träning

Träningsglädje eller soffhäng?

7 maj, 2014 | Kommentera (0)

I måndags kom det ut i butik- PT Kvinna nr3, alltså! Jag är så stolt och mallig över två av “mina” tjejer är med. Det gäller att suga åt sig och sola sig lite i andras glans 😉

Therese har jag ju skrivit om här på bloggen tidigare, hon fortsätter att imponera med nya fantastiska resultat. Linnéa är en annan tjej som tränat hos oss i snart två år. Hon är en liten doldis som kämpat på men även hon nått det häftigaste resultatet av alla – Träningsglädje!

Det där som gör att man VILL och LÄNGTAR till nästa träningspass och SAKNAR det när schemat inte går ihop.

bild-407

Det finns de som anser att dessa känslor kring träning är onormalt, ja nästan lite sjukligt… Va?! säger den med sinnet i behåll, men jo så är det faktiskt.

Jag har skrivit om det förut men det verkar som att det är ett ständigt aktuellt ämne – Hälsomobbing.

Förra veckan fick jag höra följande-

– När det kom fram att jag skulle gå och träna i dag fick jag höra – “Va?! Det är ju Valborgsmässoafton?!” Jo, men det är fortfarande onsdag och då tränar jag, sa jag.

“Mäh, lev livet för f*n!” blev reaktionen…

Men det är ju just det jag gör! svarade jag.

Träningen har gjort att jag inte har ont i ryggen längre, jag är piggare och starkare än jag någonsin varit förut! Att jag gått ner lite i vikt är bara ytterligare en bonus. Att jag äter bättre mat gör att jag inte ens är sugen på sötsaker och det verkar reta upp vissa ännu mer. Först blev jag nästan ledsen.  Men äh, det ju dom som har problem inte jag!

De flesta får beröm och “hejarop” när det börjar ta tag i tränings- och kostvanor men när visar sig att det inte bara handlar om en  kortare period, ett tillfälligt ryck eller en quick fix för att fixa formen till sommaren, när man fortsätter med sina goda vanor även efter att målet är nått, då kan man inte räkna med beröm längre. Då får man i stället göra sig beredd på att bli ifrågasatt 😮

Vad göra? Hålla inne med träningsglädjen och sluta vara en sån rackans nagel i ögat på sin omgivning?

NÄJ!! För tusan! Mera TRÄNINGSGLÄDJE och mindre soffhäng! Har vi tur så smittar det av sig. Det skulle ALLA må bättre av 😀

 

bild-408

 

Tycker att min polare Konstnären fick till det riktigt bra på bilden ovan 😀

 

 

 

 

 

 

Postad: 7 maj, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Hälsa, Kost, Mentalt, Motivation, Okategoriserade, styrka, Tankar, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)