Carolins träning

Vätternrundan 2015 – here I come!

15 juni, 2014 | Kommentera (0)

Natten till i går svischade dom förbi huset där jag bor – Vätternrundancyklisterna. Min bror var med och jag lovade att stå med nybryggt kaffe här utanför mellan 03:00 och 05:00….om jag var vaken. Vaknade en timme senare och fick rätt snart en uppdatering om att han åt mat i Hjo. Han är tuff, han klarade sig utan mina omsorger men sa matt att jag kunde få hans cykel när han kommit i mål. Jag vet att han kommer ångra sig så snart han har läkt ihop. Till skillnad från mig så har han envisheten, pannbenet OCH född med talang för i stort sett allt han ger sig på. Orättvist 🙁

Hade tänkt att vänta tills efter Vätternrundan och köpa en begagnad racer av någon som verkligen aldrig mer vill cykla. Blev otålig och köpte en  i går förmiddag. Den är gul och den är min nu 😀

Det som trodde att det räckte med att köpa sig en racer och sen ge sig ut och cykla tror dock helt fel. Fyra vändor till Team Sportia hann jag ta innan min första cykeltur. Ujujuj vad mycket prylar som behövs för att cykla lite nu för tiden.

Iförd  förnedringsbyxor, svindyr hjälm, lackskor, glasögon som byter färg och en helt vanlig gammal träningstopp upptill (avslöjad som amatör där jag vet) gav jag mig av på premiärturen.

bild 1-5

Gick alldeles galant, inga vurpor! Jag känner faktiskt redan att det här med att cykla kan vara något för mig på riktigt. Riktigt kul! Trots förnedringsbralla ömmar det dock både här och där och händerna domnade bort fullständigt. Lite knepigt att bromsa när man inte känner vad fingrarna gör. Tror att de trevliga grabbarna på Team Sportia har nån bra pryl att sälja för att förhindra det 😉

För en prylsport utan dess like verkar det vara. Tackar då allra ödmjukast för mitt nya testpanelsuppdrag. Min gamla Garminklocka har jag lagat med superlim ett antal gånger och har länge haft planer på att skaffa mig en ny. Då hör Suunto av sig och undrar om jag inte vill testa deras nya Suunto Ambit2 S. Ja men visst vill jag väl det 😀

Så i fredags levererades denna skönhet –

bild 2-5

Den är lätt både i vikt och lättanvänd. Lätt att ställa om aktiviteter – cykling, löpning, simning eller vad man nu är ute efter, vansinnigt lätt att programmera och man får lätt fram alla uppgifter man vill ha. Härligt med prylar som inte tar en evighet att lära sig. Jag hatar bruksanvisningar, har liksom inte tid med sånt utan vill pilla mig fram till funktionerna och här var det så logiskt att även jag förstod. Finns dessutom i massa olika färger, dock ej gul så lime fick det bli för mig 🙂

De viktigaste prylarna är på plats så nu är det bara till att trampa på – Vätternrundan 2015 – Here I come 😀

Postad: 15 juni, 2014 Av: Carolins träning Kategori: cykling, envishet, familj, Kondition, konditionsträning, Motivation, Okategoriserade, Träning, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)