Carolins träning

Njut fullt ut hela sommaren!

23 juni, 2014 | Kommentera (0)

Precis som nyår brukar vara startskottet för mångas “kom i form” satsningar så är midsommar ofta målet. “Till midsommar då ska jag….” Känns det igen?

Oavsett om ni nått ert mål eller ej, hur tänker ni nu?

Betyder sommar och semester att de gamla mindre bra vanorna tas tillbaka?  Det kanske inte är så det formuleras men i många fall blir det just så. Varför? 😮

Nu gör säkert inte ni som läser detta nåt så dumt och det är ju toppen. Men trot eller ej – det finns de som faktiskt gör så 🙁

Jag har så svårt att förstå dom som jobbat så hårt för att få in träning och bra matvanor i sin vardag, lyckats får det till en rutin under flera månader och som sedan bara släpper den för att “nu är det sommar, semester och jag ska bara njuta”.

Det där med att njuta kan betyda så mycket mer…

Man har kommit över tröskeln och känner att man mår bra av träningen, det är inte lika tungt som i början, man har hittat träningsglädjen, man har fått njuta av resultatet och då lägger man ner. Helt obegripligt 😮

Visst kan man behöva komma bort från rutiner och alla måsten men betyder det att även det man mår bra av måste bort?

Nu när vardagens alla mindre roliga rutiner försvinner för några veckor, då får man ju faktiskt mer tid över. Tid man kan välja att använda precis som man vill. 1 timme om dagen är bara 4 procent även under sommaren 😉 Är 4 procent av dagen är för mycket tid att lägga på att underhålla och kanske till och med förbättra sitt välmående, ta då 2 procent eller den tid som anses möjlig. Men gört!

Och så finns det ju faktiskt dom som använder semestern och sommarens ljusa dagar åt att lägga in en högre växel eller tar tag i saken och börjar nu. Hur smart är inte det?! Nu när tiden finns, kvällarna är ljusa och träningsmöjligheterna är fler än någon annan tid på året 😀

Fatta vad gott att möta hösten i sin bästa form! Med en kropp laddad med energi från bra, god mat (som man faktiskt också kan lägga lite extra tid på), solsken (förhoppningsvis), rikligt med sömn och är piggare och starkare än någonsin som ett resultat av all härlig sommarträning 😀
1655894_597444713674093_919442646_n

Nä, ni är inte som ovanstående figurer. Ni ska ju njuta av sommaren på allra bästa sätt 😀

Hett tips för att hålla träningsmotivationen på topp hela sommaren – Boka Träningsweekend på Yxnerum 9-10/8. Där träffar ni mig, Lisa Kaptein Kvist och Päivi Korhonen. Eller se det som en uppstart efter semestern – du väljer själv 😉

Klicka på länken nedan och boka nu 😀

 

http://www.yxnerum.se/evenemang/aktuella-evenemang/traningsweekend

Postad: 23 juni, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Cirkelfys, envishet, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Löpning, Motivation, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)