Carolins träning

What a week…

1 juli, 2014 | Kommentera (0)

Jag hade som bekant semester förra veckan och den kan sammanfattas med ett ord – Mjölksyra 😛

Alla mina planer på att göra sånt där man borde när man får tid över som typ rensa garderober, städa köksskåp och annat trist blev inte gjort. Har en hel lista på grejer jag ska göra nån regnig dag. Regniga dagar har det varit gott om men absolut inget på listan är avbockat 🙁

Däremot blev det en hel del härlig träning- cykel, löpning, styrka, cirkelfys och till och med lite simning 🙂 Som pricken över i avslutades semesterveckan med utbildning – kan det bli bättre? 😉

Löpcoach steg 2 med Personal Training School och Urban Tribes – galet bra! Mycket fokus var personlig programskrivning. Att printa ut ett generellt program för den som vill springa milen på 50min eller vilken tid det än vara må är enkelt. Att skriva ett personligt program kräver så mycket mer.

Hur ser nuläget ut? Hur MYCKET tränar du nu, HUR tränar du nu, hur LÅNGT springer du, hur SNABB är du?

Vad har du för förutsättningar? Familjesituation? Hur mycket arbetar du? Hur stressigt är arbetet? Hur mycket tid är det rimligt att träningen får ta?

Är målet du har rimligt? Har du tiden och möjligheterna till det eller måste något justeras?

Jag som löpcoach och PT har tre viktiga ledord att hålla mig till.

Träningen ska vara:

  • Säker – klienten ska hållas frisk och skadefri
  • Effektiv – klienten ska få resultat som matchar målsättningen
  • Motiverande – ett program kan vara hur bra som helst men lyckas inte jag som PT motivera klienten att utföra träningen enligt plan så spelar det ingen roll – målet kommer inte nås. Måste det innebära att alla pass är roliga – nej. Men om klienten förstår syftet med passet och vilka resultat det kommer ge, då blir det roligt. Träning som ger resultat är den roligaste träningen som finns 😉

Det finns så mycket mer att säga om denna utbildning och jag lär återkomma i ämnet.

Galet bra utbildning och jag är taggad som tusan. Nu ska jag plugga, nöta och använda lillebror som försökskanin så att klara av provet så att jag får mitt diplom 😀

Lillebror har sagt JA men han har inte riktigt fattat innebörden av det hela än…

bild-424

Så hääär glada var vi efter tre dagar av pluggande, springande och hoppande 😀

För den som vill står det givetvis löpteknik på schemat under träningsweekenden på Yxnerum i augusti. Ni som funderar men ännu inte bokat er – GÖR  DET  NU

http://www.yxnerum.se/evenemang/aktuella-evenemang/traningsweekend/

En vecka ledig och nu en vecka med några dagars jobb. Vilket “välkommen tillbaka” jag fick igår…. Mer om det i nästa inlägg 😉

Postad: 1 juli, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, Löpning, Motivation, Personlig Träning, Skador/besvär, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)