Carolins träning

Sommar, sol och massor av motivation

11 juli, 2014 | Kommentera (0)

ÅÅhmajgaad vilka härliga dagar vi haft! Jag har bara lämnat tomtgränsen för cykel-, löp, gym -eller simturer 😀

Att dra upp persiennen och mötas av detta varje morgon…. LYCKA!

 

bild 2-10

Man kan ju inte bli annat än full av energi 😀

Så galet härligt att ha tiden att träna allt det där man vill och ha tid till ordentlig återhämtning(slappa, sova och äta är jag JÄTTEduktig på) och svalkande (iskalla!) vätternbad efteråt 😛

Jag har hört att finns de som tappar motivation till  motion, träning och vettig mat så fort sommarn och semestern väl infinner sig. Jag vet, det låter ju helknäppt men det ÄR faktiskt så 😉

Man kan motiveras av olika saker och det finns en form av motivation som man inte tappar så lätt – Den inre motivationen.

Den inre motivationen behöver inga yttre skäl eller omständigheter som tex –

“Jag måste få bättre kondis”

“Jag måste gå ner i vikt”

“Jag vill må bättre”

“Min läkare säger att jag måste”

Den inre motivationen kommer av att man VILL träna för att man helt enkelt GILLAR att träna. Nåt man gillar att göra ser man till att hinna med även om man har semester och solen gassar. Man ser till att göra det även om snön yr också – FÖR ATT MAN GILLAR DET 😀

Så enkelt är det 😉

Om man inte gillar det då? Say WHAT?! 😮

Nä, det är ingen konstig fråga. Inte alls.

Yttre motivation som de exempel jag gav innan, är alla orsaker att sätta igång. Alla kommer inte gilla träning till att börja med. En del kommer aldrig att gilla det. Men alla mår bättre av fysisk träning, på ett eller annat sätt 😉

Jag är dock helt övertygad om att om man bara hänger i och låter den goda vanan segra över den eventuellt bristande inre motivationen, så kommer den att dyka upp – förr eller senare.

Häng i! KÄMPA!! TRÄNINGSGLÄDJEN som väntar är SÅÅ värd det 😀

bild-430

 

 

 

Postad: 11 juli, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, envishet, Fritid, Hälsa, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, styrka, Styrketräning, Tankar, Träning, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)