Carolins träning

Heja Mexico! Skippa skräpet!

17 juli, 2014 | Kommentera (0)

I dagens SvD läste jag följande notis –

bild-433I Mexico har man fattat kopplingen mellan konsumtionen av skräpmat som läsk och snacks med befolkningens övervikt. Hela 70 procent av den vuxna befolkningen och 30 procent av barnen, lider av övervikt och fetma. Det är helt galna siffror och man blir inte speciellt förvånad över att de har världsrekordet i att pimpla läsk…

Man har redan tidigare försök göra nåt åt problemet genom att lägga en extra skatt på skräpet, jag tror bestämt att jag har skrivit om det tidigare. Nu ska även reklamen regleras -Härligt!!

Nåt vi borde ta efter kan jag tycka 🙂

Varför inte trycka upp varningstexter på läsk- och godis förpackningarna precis som vi redan gör på cigarettpaketen? Klockrent om ni frågar mig 😀 Ingen mår bra av innehållet, ingen behöver det och vid överkonsumtion är det rent av livsfarligt.

Jag gillar inte förbud utan älskar valfrihet och tycker verkligen att varje individ ska få välja själv vad den vill peta sig. Men jag upplever att man i många fall silar mygg och sväljer kameler.

Är frukt verkligen är så bra, är det inte en väldans massa socker i?

Jordgubbar kan vi väl inte äta för de besprutas?

Potatis och kålrötter innehåller väl  också socker va?

Jucie är sämre än Coca cola det har jag läst i aftonbladet, eller hur va det?

Nötter är INTE bra, de är alldeles för feta och dessutom var det väl nåt gift i dom va?

Och så fyller man varuvagnen med 4x 1,5liter läsk och några påsar chips för det var ju extrapris på det och det är ju ändå semester 😉

Jag är helt säker på att Mexicanarna är nåt på spåret…. Konsumtion av skräpmat kan leda till övervikt och fetma som i sin tur leder till sämre livskvalitet, sjukdomar och för tidig död.

Skippa skräpet – hur svårt kan det va?

 

 

Postad: 17 juli, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

Heja Mexico! Skippa skräpet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)