Carolins träning

Underbar morgon!

19 juli, 2014 | Kommentera (0)

I dag hände det…. Jag satte klockan på 06:00 bara för att komma ut och springa i skogen innan tropikhettan slår till.

Jag är egentligen morgonmänniska men 06:00 vaknar jag inte särskilt ofta av mig själv nu för tiden. Sömn är högprioriterat för mig då sömn är en av de allra viktigaste delarna av en god återhämtning. Och sen är det ju så vansinnigt skönt att få sova också 😉

Min kompis Foliehatten, jag har kallat henne konstnären och yogaguru och allt möjligt, hon som kallar sig själv Angel som i Art by Angel, hon påstår att “det är inte bra att sova på mornarna” ….

Jag vill å det bestämdaste påstå att sömnbehovet regleras, i alla fall till viss del, av aktivitetsgraden. Gör man av med mycket energi krävs det mer återhämtning i form av bla sömn. Ju högre energiomsättning, desto högre sömnbehov helt enkelt 😉

Det gäller i djurvärlden också. En råtta gör av med vansinnigt mycket energi , för att hinna göra så mycket skada som möjligt 😉 och sover ca 14timmar per dygn och en giraff, som mest bara glider runt på savannen sover ca 4 timmar per dygn… (som Foliehatten alltså)

Jag lever nog mer som en råtta och behöver sova 😀

Men i dag hade jag bestämt mig för tidig morgonlöpning och det ångrar jag inte det minsta 😀

bild 2-11

Skogen är ju heeeeelt fantastisk. Skippade musiken idag (igen) och lät fåglarna stå för underhållningen. Snacka om att njuta 😀

Blev dock lite mindre sugen på kringelikrokstigarna  efter att jag var 2cm från att trampa på en huggorm och tog en annan väg sista biten. En väg med lite bättre sikt vart man sätter fötterna.

Sammantaget en helt fantastisk runda och trots den tidiga timmen blev det en riktig svettfest även av den rundan.

Raskt hem för ett dopp i det blå 😀

bild 1-9

Bara jag och den kalla Vättern. Bästa doppet är “efterträningsdoppet” om ni frågar mig 😀 Kalla bad är inte bara skönt det är bra för återhämtningen det också.

Nu tänker jag mig en dag i solstolen med både en och två tupplurar för att kompensera sömnbortfallet i morse, man är ju ingen giraff 😉

Njuta, njuta, njuta – Det är jag rätt bra på 😀

Postad: 19 juli, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, Fritid, Hälsa, Kondition, konditionsträning, Löpning, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)