Carolins träning

Mindfullrunning

3 augusti, 2014 | Kommentera (0)

Den här veckan har det blivit mer löpning än planerat – bara för att jag kan 😀

I gengäld har cykeln fått stå mer still. Jag har haft mer i huvudet och då behöver jag löpningen som mest. Jag kanske har fatta det där med mindfullness fel men för mig betyder det att huvet är fullt 😉 Det är inte backintervaller och tröskelpass jag behöver då utan de där passen då jag bara maler på och tänker på allt annat än på vad jag gör.

Den typen av pass platsar egentligen inte i mitt väl genomtänkta schema längre så jag räknar dem som mental träning eller “rensa huvet och bara njuta pass”. Huvet funkar bäst när kroppen rör på sig 😀

I senaste numret av PT Kvinna får jag svara på vad som är mitt bästa träningsminne. Jag har inte ett specifikt sådan utan många, alla är nog ändå minnen från fantastiska löprundor under ljumma sommarkvällar. Löprundan i kväll är en sån som jag kommer minnas och plocka fram när vintern är som kallast och kvällarna som mörkast.

bild-443

Att bara mala på kan jag göra hyfsat länge men har nog kommit fram till att 2-2,5timme är nog gränsen för vad jag tycker är kul, oavsett vilken träningsform det är. Det är inte det att kroppen tar slut (det beror ju på vilken aktivitet det är förstås) utan mer på att jag liksom tappar lusten för det jag gör. Cykla 2,5 timme är inga problem fysiskt men då är jag rätt mätt på att trampa runt. Då vill jag göra nåt annat. Mätt eller rastlös, jag vet inte vilket ord som är bäst.

Det lär bli ett problem när det blir dags för Vasalopp kan jag känna 😮

Vad Torill Fonn gör för att behålla sitt fokus vete tusan…! Hon har under helgen slagit de flesta rekord vad det gäller ultra löpning. Under 48 timmar har hon sprungit 375km vilket betyder 937 varv runt banan i Skövde där det hölls Ultrafestival.

En helt galen fysisk prestation men en ännu mer beundransvärd psykisk prestation. Drygt 37 mils löpning på 48 timmar.  Samma 400 m NIOHUNDRATRETTIOSJU gånger. Helt otroligt!! Hon måste ha löst världens alla problem i huvet under de två dygnen. Vilken kvinna! Värd all beundran. Men jag tar inte rygg på henne kan jag säga 😉

 

 

 

 

Postad: 3 augusti, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fritid, Hälsa, Kondition, konditionsträning, Löpning, Mentalt, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)