Carolins träning

Vilken rivstart!

16 augusti, 2014 | Kommentera (0)

Höstterminen 2014 är inledd och vilken härlig rivstart det blev! 9 dagar på raken, långa, synnerligen innehållsrika och produktiva 😀

Många nya PT klienter som bestämt sig för att det är NU det ska hända . Hösten 2014 – det är nu de nya goda vanorna ska till och livsstilsförändringen ska ske. “Gamla” PT klienter som kommer tillbaka i mer eller mindre god form efter sommarledigheten men alla är redo för att lägga in en högre växel. Underbart!

Jag är fortfarande lite hög efter förra helgens Träningsweekend i Yxnerum. Hur glad blev inte jag när Yxnerums Nina frågade om jag är sugen på ytterligare en Träningsweekend under hösten?!?! Att jag sa JA till det behöver jag väl knappast tillägga? 😛 Mer info om det lär komma under nästa vecka..Håll utkik alltså!

Min lille lillebror, min ofrivillige LöpPTklient, går från klarhet till klarhet och han kommer förmodligen njuta sig igenom heeela Lidingöloppet. Han är en nästintill idealisk klient som följer träningsschemat till punkt och pricka. Nåja, några avsteg har han gjort och han verkade inte helt överförtjust över kommande 4veckors period.

Min oro över att han skulle börja fuska med kmtider på långpassen och dra på mer än vad schemat anger, har varit obefogad. Han har hållit igen och lyckats hålla de lätta passen lätta och de tunga passen tunga. Han är rent makalöst bra på att hålla intervalltiderna och håller samma höga tempo på intervallerna genom hela passet.

Han har redan lyckats kapa hela 4min på sin 5km tid vilket innebär att tempot höjs på alla pass även de pass där jag är med (backintervallerna). I torsdags var jag helt knäckt de första sträckorna… “Har jag tappat formen så fullständigt? Springer som en tok men han är så mycket snabbare, har jag blivit långsammare?!” så tänkte jag innan jag konstaterade  – Ja just ja, att HAN är så mycket snabbare efter 4 veckor betyder ju inte att JAG är långsammare, phu!  22års löpning vs 4 veckor – min utvecklingskurva är betydligt planare, nästintill obefintlig om man jämför med hans…

Vi är ense om att den här syskonaktiviteten är en klar vinn-vinn situation. Han får testa på att lida sig igenom träningen och förhoppningsvis njuta sig igenom Lidingöloppet, han har ju jobbat lite tvärtom när det gäller de övriga delarna av Klassikern 😉

Jag får en synnerligen rask hare och utvecklar min egen löpning  samt att jag övar upp mina löpcoachkvaliteter på honom så att jag blir en ännu lite bättre coach till betalande klienter 😀

bild-448

Helt slut men det är en övergående känsla. Helt slut betyder ännu mer energi i slutändan. Ju mer energi man gör av med desto mer får man, det är dagens sanning det 😉

Postad: 16 augusti, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fritid, Hälsa, Klienter, Kondition, konditionsträning, Kost, Löpning, Motivation, Personlig Träning, Planering, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)