Carolins träning

Är man lättroad har man mycket att ha roligt åt.

17 augusti, 2014 | Kommentera (0)

Nyss hemkommen från ett sånt där träningspass som genomför för att man har bestämt sig, inte för att det är så förtvivlat roligt. På schemat stod det cykel men regnet har öst ner hela dagen och jag har ju som bekant en cykel som är livsfarlig på våta vägbanor (har inte bytt än alltså). Alternativet var källarspinning eller crosstrainer på gymmet. jag valde det senare.

Inte jätteroligt men när jag väl var igång och svetten började spruta så kändes det, inte helt fantastiskt men helt klart värt det. Jag gillar att vara i form, att ha ett bra flås, att ha ork och känna mig starkt och då är varje träningspass värt mödan 😀

Den som säger att träning alltid är roligt antingen ljuger eller har varken tränat tillräckligt mycket eller hårt brukar jag säga 😉

Det pratas mycket om vikten av att träningen ska vara rolig. Tidigare i somras läste jag om en amerikansk studie där forskarna frågade ett par hundra löpare som deltagit i 5-10km lopp hur kul de haft det under loppet och sedan fick de välja på en nyttiga muslikaka eller en mindre nyttig chokladkaka. Det visade sig att de som haft roligast valde det nyttigare alternativet i större utsträckning. De som inte ansåg sig haft roligt åt mest choklad. Förklaringen hänger på kroppens belöningssystem. Har vi haft tråkigt kompensationsäter vi sötsaker i högre grad.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/3754978.svd

“Rolit o rolit, grisar sa inte ha rolit” säger Emils pappa och jag. Med det menar jag inte att träning måste vara tråkigt – tvärtom! Men att ge upp, trycka i sig choklad så fort det känns motigt?! Nä, är vi såna menlösa våp att vi inte kan sätta ner foten, bita ihop och köra på? RESLUTATET som kommer är ju såå värt det!

Allt är inte roligt direkt, vissa saker måste man lära sig att tycka om. Det man övar på blir man bra på och det man blir bra på brukar man tycka om.. Funkar inte det får man se till att byta aktivitet, inte lägga sig på soffan och käka praliner. Variation är tricket!

Att vara lättroad är sannerligen en tillgång – det finns så mycket att ha roligt åt. Då har man råd att ha lite småtråkigt nångång emellanåt 😉

 

bild.PNG-7

När jag stod på crosstrainern ikväll fipplade jag med telefonen i vanlig ordning och hittade denna bild. Jag hade jätteroligt i minst en kvart och då har jag ändå sett den förut. Lättroad var ordet 😀

Postad: 17 augusti, 2014 Av: Carolins träning Kategori: cykling, envishet, Fritid, Hälsa, Kondition, konditionsträning, Kost, Motivation, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)