Carolins träning

Hammarrundan på mitt sätt…

30 augusti, 2014 | Kommentera (0)

Ja, då har hon gjort det igen. PTklienten som anmälde mig till Blodomloppet som jag tänk hoppa över, anmälde mig även till cykelloppet Hammarrundan.

En 12km bana med valfritt antal varv var hur det presenterades för mig. Nu visade det sig att det var 12, 24 eller 72km som var alternativen. 12 och 24 känns ju lite lite så i ett anfall av högmod bad jag om att få ändra startgrupp. För den som inte varit i Norrahammar-Tabergstrakten kan jag upplysa om att det finns en del backar i området.

Jag har inte rört cykeln sen jobb- och regnperioden inleddes för typ 4-5veckor sen. Väl förberedd för mitt livs första cykellopp alltså..? Drömde om att däcken hade exploderat under natten och jag var så lycklig 😀 Men det var bara en dröm…

Anländer 10min före start med opumpade däck och med växlar som hackar och låter märkligt. Ni hör ju, jag bara måste köpa ny cykel.

Hade redan planerat DNF (did not finish) men märker i startfållan att jag inte har likadan nummerlapp som övriga 72k deltagare 😮

Jag har 24k nummerlapp. Phu! Känns ju så mycket bättre att köra dubbla distansen än att bryta med två varv kvar 😀

Ett träningspass med sällskap, det var så jag valde att se på det hela. Fyra varv blev det alltså och jag blev varvad av eliten i mitten på varv 3…

Jag antar att jag borde vara den där Carin tacksam, för jag har lärt mig en hel del idag.

  1. Cykla i klunga till exempel inget jag behövt göra på mina ensamma träningspass under sommaren. Nu kan jag det 😀
  2. Även läderhud är en färskvara – en smärtsam lärdom.
  3. Pga ovanstående har jag nu lärt mig att cykla stående på den vingliga cykeln. Mycket praktiskt 😉

Vid målgång fick jag höra att jag tävlade i en klass för sig – 4varvs klassen.  Vilket måste betyda att jag vann! Det känns mycket bra! Utom på ett ställe, där känns det mest mycket. Ingen romantik på ett tag.

bild-454

 

Laget för jaget! I det här sammanhanget var det jag som var långdistansaren. De var schyssta nog att vänta med gruppfotot tills jag gått i mål 😀

 

Postad: 30 augusti, 2014 Av: Carolins träning Kategori: cykling, Fritid, Kondition, Träning, Träning | Etiketter: , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)