Carolins träning

Mera Muskler = Mindre Depp

29 september, 2014 | Kommentera (0)

Det är ju sen gammalt, att träning är stressreducerande och bästa tänkbara bot mot depp. Men nu har man fått fram exakt vad det är som gör att träning ger gott humör 🙂

Forskare vid Karolinska Institutet har hittat förklaringen – när musklerna används renas blodet från ett ämne som är skadligt för hjärnan. Muskulösa möss har högre nivåer av enzymet KAT som bryter ner kynurenin, ett ämne som bildas vid stress och som är skadligt för hjärnan.

Ja, nu vet vi alltså inte bara att det funkar utan även hur 😀

http://www.svd.se/traning-och-halsa/sa-skyddar-muskler-mot-depression_3955478.svd

Även maten vi äter påverkar humöret. Det finns deppmat och det finns peppmat. Det märkliga är att det som många äter när de ska fira eller “unna” något, så är det just deppmat – Vitt mjöl, socker  och industrifetter 😮

Byt ut det mot fisk, grönsaker och olivolja så blir både humöret och formen så mycket bättre 😀

Mer tips om det i länken nedan.

http://kurera.se/byt-ut-maten-som-gor-dig-deppig-mot-maten-som-gor-dig-glad/

Genom att äta väl och se till att ha en stark kropp, använda den, bli lite svettig och bli riktigt fysiskt trött – ja, då blir man en bra mycket gladare individ 😀

En bra dag kommer inte av sig självt – det skapar man!

 

bild-473

 

 

Postad: 29 september, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, styrka, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)