Carolins träning

Studsa fram och bli gladare!

19 oktober, 2014 | Kommentera (0)

Jag tycker det är så rackarns häftigt hur små detaljer kan påverka vårt mående och hela vår syn på livet 😀

Så fort jag får tillfälle framhåller jag den stora nyttan av att styrketräna. Ett av alla fantastiskt goda skäl till att göra det är – Hållningen. Kroppshållningen blir så mycket bättre av att styrketräna. Tränar du rätt (inte discoträning med bara spegelfokus) så får du en stolt och snygg hållning. Muskler har den effekten 😉

Nu har man studerat hur vår gångstil påverkat vårt humör. Forskarna vid Queens University i Kanada visade en lista på negativa och positiva ord för en grupp testpersoner som sedan fick gå på ett löpband. Forskarna uppskattade gångstilen med en mätare, personerna visste inte vad mätaren visade men de blev uppmanade att att försöka flytta mätaren till från höger till vänster eller tvärtom beroende på hur de gick. Efteråt ombads de komma ihåg så många ord som möjligt från listan. Det visade sig att de som uppmanats att gå med en mera ledsen gångstil ex slokande axlar, kom ihåg fler negativa ord än de som gått med en glad, lite mera studsande gångstil. Gångstilen i sig hade alltså framkallat ett dystrare eller ett gladare humör.

Man vet sedan tidigare att man lättare fokuserar på det negativa när man redan är deppig – glaset är alltid halvtomt istället för halvfullt ni vet 😉

Det är inte hur man har det utan hur man tar det som är det avgörande. Träning i sig är antidepressivt men även en ack så vältränad individ kan ha en dålig dag. En sån dag bör man alltså räta på sig lite extra, studsa fram och ser man på – det kan bara bli bättre 😀

http://www.dn.se/nyheter/sverige/gangstilen-avslojar-ditt-humor/bild-482

 

Postad: 19 oktober, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Motivation, styrka, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)