Carolins träning

1 av 5 hatar att träna….!

27 oktober, 2014 | Kommentera (0)

Läste ikapp mig på morgontidningarna i morse. I söndagens SvD läste jag om en undersökning där man har frågat 1010 personer vilket påstående som passar dem bäst. En 11-gradig skala mellan påståenden som “Jag hatar att träna” och “Jag älskar att träna”, det visade sig att hela 18 procent valde det förstnämnda – Jag hatar att träna… 😮

Som jag uppfattar artikeln är det Friskis och Svettis som, om inte gjort undersökningen själva, så åtminstone beställt den. Den idrottspsykologiske rådgivaren Mikael Wallsbeck hävdar dock att “starka känslor som har och ångest kan omvandlas till träningsenergi” Att acceptera de negativa känslorna är steg 1, sluta jämföra dig med andra och ställ istället frågorna – “Vad är det jag vill? Varför vill jag träna?”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/4039867.svd

Klok snubbe det där. Sen skriver han iofs nåt om att man alltid kan sluta om man inte tycker det är kul, att det är fritt fram att lägga av om man inte känner för att träna nåt mer. Där tappar han mig ur sin fanklubb….

bild-488

Rolit o rolit… Ni ser, jag grinar illa åt tanken av att det ALLTID och HELA TIDEN förväntas vara roligt att träna.

Där ÄR inte alltid roligt. Inte ens för en sån som jag som verkligen ÄLSKAR träning 😉

Träning kan vara roligt vid blotta tanken på det, eller rent av under tiden, andra får vänta tills den sköna känslan efteråt med det faktiskt finns de som får vänta med att tycka att det är roligt ända tills de har hållit i så länge att de uppnått de resultat de så hett längta efter. Hav förtröstan! Någonstans på vägen blir det roligt 😀

Kroppen är gjord för rörelse! Fysisk aktivitet är avgörande för både vår fysiska och mentala hälsa. Den som påstår något annat är i bästa fall felunderrättad och i värsta fall en lögnare…

För den som inte redan är igång eller som bara har haft en “paus” sen i midsomras – I DAG är den bästa dagen att sätta igång 😀

 

 

 

Postad: 27 oktober, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)