Carolins träning

Så lever svenska smala kvinnor…

9 november, 2014 | Kommentera (2)

I går kväll sa jag till det lilla sockergrynet (min man alltså) helt apropå ingenting – “Värst va sällan vi köper kvällstidningar nuförtiden”  mest som ett konstaterande. Idag gick jag förbi tidningsstället  i den lokala livsmedelsbutiken och ser följande första sidan på en av helgbilagorna….

bild-492

Och jag blir sååå trött 🙁

Varför väljer de att lyfta fram “smala kvinnor”, “platt mage” och “rasade kilon”? Jo, För    Att    Det    Säljer…. Hade det stått “Svenska starka, friska, lyckliga kvinnor” hade jag förstått grejen. Det borde väl vara det som alla vi kvinnor strävar efter, eller? Nu kanske kvinnorna i just den här artikeln är allt detta, men man väljer att lyfta fram “smala”  då det är det som får oss att köpa tidningen. Jag tror stenhårt på konsumentmakt. Det är vi som styr vad tidningarna väljer att lyfta fram och skriva om, inte tvärt om.

Jag vet att för att få en blogg som fångar många läsare bör man ha rubriker som den jag valt i dag. Jag har testat det där förut – “Mina bästa tips mot sötsug” var mycket lyckat, då mitt tips var armhävningar fick jag nog inga nya stadiga följare på det sättet. Eller när jag skrev “Rasa 4kg på 2veckor” och “Bästa tipset för viktminskning” fick jag massor med läsare som jag nog inte heller får behålla då jag inte presenterade någon quick fix utan mer förfasade mig över att så många så förtvivlat gärna vill ha just det – Nåt nytt, nåt enkelt, nåt som går rasande fort, nåt som kräver minimal ansträngning…

Nu är det ju egentligen ganska så enkelt – ät bra mat med så mycket naturliga och oprocessade råvaror som möjligt, i lagom dos i förhållande till hur pass fysiskt aktiv du är. Rör på dig! Träna både kondition och styrka för att få en stark och frisk kropp. På köpet får du psyke som fungerar betydligt bättre. Du klarar av den stressade tillvaron som många av oss lever i och sömnkvaliteten förbättras vilket i sig gör dig piggare och ger ett bättre immunförsvar 😀

Det går kanske inte så fort och JA, det kräver ansträngning men om man hänger i är resultatet bestående 😉

Piggare, gladare, friskare och starkare! Tänk när det blir den mest säljande rubriken….

Jag väntar med att köpa kvällstidningar till dess 😉

 

Postad: 9 november, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kondition, Kost, Motivation, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Så lever svenska smala kvinnor…

  1. Katrine skrev den

    Precis! Bara det att jag är ju så dumt nyfiken av mig att jag köper skiten för att få veta vad det är för bullshit som står där i… *Morr på mig själv*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)