Carolins träning

Tacktalet jag inte fick hålla…

5 december, 2014 | Kommentera (2)

Det blev ju aldrig tillfälle att hålla nåt tacktal för mig på Guldhjärtegalan i lördags. Jag hade inte förberett något heller men efter den där helgen, som jag åkte rätt ordentligt egoboostad ifrån, började ett tacktal ta form i huvudet på mig. Jag siktar givetvis på att få användning av talet 2015 alt 2016 alt 2017 eller längre fram men kan inte riktigt hålla mig 😀

Vilka finns att tacka för att ens bli nominerad till Årets PT?

 • Först och främst ett stort TACK till de som nominerat mig och till alla som röstat! Vilket engagemang och sån fantastisk feedback redan där. Utan det ingen finalplats 😀
 • TACK till min man, det lilla sockergrynet för att han står ut med att jag är något enkelspårig i mina intressen och för att han betalar alla utbildningar jag vill gå på. Love of my life, trots allt 😀
 • TACK till mina två stora förebilder – Lisa Kaptein Kvist, kollega och Årets PT 2010 hon stoltserar fortfarande som enda kvinna med den titeln och Pernilla Ohlsson tidigare rektor på Personal Training School. De är bara så jäkla bra på det de gör, som föreläsare, som tränare, som pedagoger, som människor. En rackarns ynnest att ha dessa två att suga åt sig knep, taktik och kunskap ifrån 😀
 • TACK till Personal Training School!! Den vassaste utbildningen man kan gå för att bli en PT i toppklass. Kraven är höga, man vill kräkas på all anatomi (läkarnivå på den), fysiologi, nutrition och biomekanik  men med världens bästa lärare, galet mycket hemstudier och en hyfsat bright hjärna fixar man det. Massor med kunskaper men utan förmåga att förmedla dem? Då kommer du aldrig bli en bra PT därför är ett stort och viktigt block i utbildningen YRKE PT, det som hjälper dig att skaffa och behålla klienter. Inte nog med att utbildningen är tuff, när man väl fått sin licens måste man dessutom genomföra re-licensieringsprov varje år för att få behålla den. Det gäller att hela tiden hålla kunskaperna vid liv och att fortsätta utvecklas därför krävs det även att man regelbundet vidareutbildar sig. Det är inte för inte utbildningen som rankas högst i Europa (tror inte Europa räcker..)  😉

Man blir inte bäst eller inte ens bra om man inte fortsätter att utvecklas. Är det enkelt? Nä. Är det för svårt? Nä. Men det krävs att man vill och verkligen jobbar hårt för att bli bra på sitt yrke.

Fett mycket tack till ovanstående alltså och tack till mig själv för att jag har arbetat galet hårt och fortsätter att vilja utvecklas 😀

Under PT-dagarna hölls en föreläsning om hur man lyckas bygga sitt personliga varumärke på sociala medier. Jag förstår att ett personligt varumärke är av nytta om man vill bli ett namn och få kunder och ännu fler kunder men samtidigt blir jag lite skraj. PT är ett trendigt yrke just nu, utbildningarna är många, Personlig Tränare är inte ett skyddat namn och vem som helst kan kalla sig det med eller utan utbildning vilket är helt galet. Kunden vet inte vad den får om den vet vad den ska fråga efter…

Som Kung Alan Bergström (grundare av Personal Training School) skrev i senaste numret av STARK Magasin

“Ta gärna hjälp av en Personlig Tränare men välj inte en som har mer personlighet än de är tränare. Det finns fortfarande alldeles för många som i sin iver att bygga sitt personliga varumärke glömmer bort att de först måste vara bra på något”

Vill DU skaffa dig världens bästa yrke, trendigt eller ej? I så fall har du ett synnerligen bra tillfälle just nu. Personal Training School fyller 20år och har värsta erbjudandet (det svider i mitt småländska hjärta..) 59000:- (op 72090kr) för steg 1 & 2 om man får ändan ur vagnen och  bokar sig innan 31/12 -14 😀

Vilken PT vill Du bli? En av de bästa IRL? Då är valet lätt, klicka på länken nedan 😉

https://pt-school.com

Vad jag ska göra i helgen? Jodåsåatte, jag ska plugga så att jag fixar re-licensieringsprovet i år igen. Världens bästa jobb? Jajamensan 😀

Postad: 5 december, 2014 Av: Carolins träning Kategori: envishet, Fakta, familj, Hälsa, Jobb, Klienter, Kondition, Kost, Motivation, Personlig Träning, Planering, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Tacktalet jag inte fick hålla…

 1. Liselotte skrev den

  Det är ju helt genialt att tacktala oavsett! 🙂
  Tror dessutom ingen kan få för många tack, så om du återanvänder det 10 år framöver är väl det bara bra!

  Bra reflektion angående PT:s också. Är inte så insatt, men har också reagerat på hur många som kallar sig så och hur lite vissa verkar veta…

  • Carolins träning skrev den

   Tack 😀 10 år?! ska jag behöva vänta så länge? Då blir det Årets Senior PT 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)