Carolins träning

Softat hela helgen? Upp och hoppa!

5 januari, 2015 | Kommentera (0)

“Ligg inte kvar i soffan efter helgfirandet! Forskare vid University of Missouri har visat att redan fem dagars fysisk passivitet ger mätbart försämrad hälsa. Bland annat skadas benens blodkärl hos både unga och lite äldre.”

Ovanstående är saxat från SvD i går. Redan efter fem dagars inaktivitet (mindre än 5000 steg/dag) får vi alltså en märkbart sämre hälsa. Jag är inte dugg förvånad. Kroppen är gjord för rörelse! Inte tusan känner man sig piggare och starkare av att inget göra?!

Nu går det rätt lätt att korrigera, några dagar med en högre aktivitetsgrad (mer än 10000steg) och man är hyfsat på banan igen. Tuffare träning ger ännu bättre effekter men det som är det absolut viktigaste för hälsan är att begränsa stillasittandet i mest möjliga mån.

Nu när nästan alla helgdagar är över och de allra flesta av oss har varit lite mer lediga borde vi alla vara i bästa möjliga form eller? Ja, för det brukar ju vara tidsbrist som utebliven träning skylls på…

“Men Hallååå! Vila är också viktigt” säger nån. Jajamän, vila är viktigt. Men att vila betyder inte total fysisk inaktivitet (i dagar/veckor… )

Kollar man på löpsedlarna/reklamen är galet mycket “kom i form” tips och fokus är i vanlig ordning viktminskning. Tror inte att löpsedlarna hade sett ut så om det överdrivet tränande var den stora folksjukdomen…

Tänk vad många kilon som måste gås upp och ner varje år  eller är det samma kilon som aldrig försvann sist? 😮

Många  är de som ska “ta tag i livet”. Tänk vad bra om man lät bli att “släppa  taget” hela tiden…

Tänk om alla de som börjar träna nu, börjar för sista gången… Ja, lägger de aldrig av så måste det ju bli så 😀

Att vara fysiskt aktiv i vardagen och träna regelbundet handlar inte om yta och utseende, det handlar om att må sitt allra bästa och att kunna få ut mesta möjliga av livet. Vi har bara en kropp och är vi smarta gör vi vårt bästa för att den ska hålla så länge som möjligt 😉

Det är egentligen inte så svårt, det är bara till att görat. Bästa platsen för träning är här och nu oavsett veckodag eller årstid 😉

bild-505

The face of 200 burpees…undrar hur många steg man kan räkna det som?

 

läs hela SvDs artikel genom att klicka på länken nedan…

http://blog.svd.se/ennartshalsa/2015/01/03/redan-fem-dagar-pa-sofflocket-skadar-din-halsa/

Postad: 5 januari, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Motivation, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)