Carolins träning

Kaffe – en riktig lifesaver!

23 januari, 2015 | Kommentera (0)

Det finns många saker som gör mig lycklig och en av dessa är kaffe. Den mest mosiga morgon blir alltid så mycket bättre efter en stor mugg svart, starkt kaffe. Ekologiskt givetvis 😉 Och jag bara älskar att det kommer fler och fler studier som visar på att kaffe inte alls utgör någon hälsorisk utan tvärtom är riktigt hälsosamt 😀

Senast igår morse drack jag mitt goda kaffe och läste följande i SvD- “Kaffe skyddar mot hudcancer”

Ytterligare en anledning att inte byta ut kaffet mot örtte 😀

Kaffe har anklagats för mycket, bland annat högt blodtryck, orsaka cancer, migrän och mag-tarmbesvär. Men jag undrar om inte herr Ennart på SvD har anger den verkliga orsaken till all oro över kaffedrickandet…

“Misstron har djupa rötter och kan spåras ända till den tid då bönan introducerades i Europa. Många oroades då över den drog som kvinnor samlades kring vid dubiösa kafferep.”

Inget är bra när det överdrivs och säkert är ändlösa kafferep inte till någon nytta 😉

3-5koppar per dag har sedan länge visat sig motverka diabetes typ2 (inga kakor till kaffet då alltså) astma, leverskador orsakade av alkohol, hjärtsjukdomar och flera sorters cancer däribland i bröst, prostata, lever och munhålan. Kaffet är inte ens vätskedrivande som man tidigare trott.

USA:s nationella cancerinstitut visade i en studie 2013 att de som drack 2-3 koppar kaffe om dagen levde längre än andra. Effekten sågs oavsett om kaffet innehöll koffein eller inte (varför man nu vill dricka kaffe utan det?), effekten verkar komma från de antioxidanter som kaffet innehåller.

De studier som visat på negativa effekter verkar dock höra i hop med koffeinets uppiggande effekt tillsammans med socker. Socker i kaffet går fetbort samt givetvis läsk.  I läsk handlar det dessutom om syntetiskt koffein och inte som naturligt förekommande i kaffebönan 😉

Nä hörni, här byts det inte ut nåt kaffe! Jag fortsätter att börja mina dagar med en kopp full med lycka – svart, starkt och hett 😀

kaffe

 

 

För mer härliga kaffefakta, läs artiklarna nedan 😀

http://www.svd.se/traning-och-halsa/kaffe-skyddar-mot-hudcancer_4270383.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/annu-ett-klartecken-for-kaffealskare_4270735.svd

Postad: 23 januari, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Läsning, Tips | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)