Carolins träning

Träning för själen!

8 februari, 2015 | Kommentera (0)

Var på ett frukostmöte nu i veckan och mötte en väldans massa företagare från alla möjliga typer av branscher. Trevligt! Även om frukosten var lite väl tunn för en karl som jag 😉

Hamnade mitt emot en tjej som genast tog det som ett tecken från ovan att sluta säga “jag borde” och faktiskt ta tag i träningen igen. Jag lovar, jag sa faktiskt ingenting för att hon skulle dra den slutsatsen, jag bara satt mittemot och åt min minimala luftmacka.

Just detta möte var lite extra intressant då en kille från ett annat gym pratade om friskvård för företag (jag veeet, det är mycket märkligt att det inte var JAG som pratade om det. Min tur kommer, var så säker…). Jag höll med om allt han sa. Man måste göra mer än bara sponsra med friskvårdsbidrag om man som företagare vill få alla anställda att faktiskt ta sitt ansvar för den fysiska hälsan. Jag slås ofta av hur märkligt det är att personer, som i övrigt är intelligent, blir oerhört osmarta så fort det handlar om den egna kroppens väl och ve. Nä, fler företag borde göra som Kalmar Vatten (som jag skrev om i förra inlägget) som kräver 2 timmars träning per vecka av sina anställda. Resultatet de har fått är gladare medarbetare med färre belastningsskador och minskad sjukfrånvaro. Fatta vad alla inblandade tjänar på det 😀

Nästa man på scen var kulturchefen på kommunen som inledde med att säga att nåt i stil med “Jaja, fysisk träning är nog bra men KULTUR det är friskvård för själen det”.

Jag säger inte emot det men bara måste poängtera – Kropp och Knopp hänger ihop 😉

Vi får inte bara en starkare kropp av fysisk träning, vår hjärna påverkas positivt. I en artikel i senaste Runners World “Smartare av löpning” tas just detta upp och jag bara måste citera – “Vi har en hjärna för att kunna röra oss och vi rör oss för att överleva”

Artikeln tar upp sambandet mellan just löpning och hjärnans aktivitet och hur det stimulerar hjärnan (Hippocampus) som är viktigt för lärande och minnet.  Hett tips – Läs senaste numret av Runners 😉

Är helt övertygad om att vi får mer ut av kulturen om vi dessutom tränar 😉

Fysisk träning påverkar hela vårt väsen. Det handlar inte om vem som är starkast på jobbet, vem som springer snabbast eller vem som lyckas gå flest steg i nån stegräknartävling som nån friskvårdsansvarig på jobbet hittat på.

Träning handlar inte bara om att orka mer och ha en hälsosam kropp. Ursäkta franskan, men man blir fan lycklig av att träna. Eventuella bekymmer eller annat trist blir betydlig mer lätthanterligt efter ett träningspass. Jag blir ledsen på riktigt av att det är så många som aldrig fått känna känslan av en riktigt härligt löprunda, när benen går av sig själv och man blir liksom ett med sina andetag och naturen runt omkring. Eller den helt underbara känslan efter ett riktigt tungt styrkepass eller känslan efter galet många burpees, när endorfinerna pumpar och man känner sig som en Kung/Drottning över precis allt. Oövervinnerlig 😀

bild-513

Träna gott folk, träna för kropp och knopp 😀

Postad: 8 februari, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Löpning, Motivation, Okategoriserade, Träning | Etiketter: , , , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)