Carolins träning

Meningen med (tränings)livet…

21 februari, 2015 | Kommentera (2)

I morse mötte jag honom igen. Den lille mannen, han måste vara en bra bit över 70år nu. Han springer 7km varje morgon, samma runda, oavsett väder, oavsett årstid. Han vinkar glatt till alla han möter. Han har gjort det så länge som vi har bott har vi Vättern, drygt 12 och ett halvt år nu. Han började förmodligen långt före dess och kommer förmodligen fortsätta med sina morgonrundor ett bra tag till. Och det slår mig rakt i nyllet – vad är väl ett PB på milen för ett fjuttigt mål. Ursäkta mig men det kan faktiskt dra åt h*lv*t* med all sin totala meningslöshet. Det är ju det DÄR som är meningen med träning, att ha lusten, kraften och orken att springa sin morgonrunda varenda morgon, vinka glatt åt dem man möter och njuta så mycket som det bara går av livet så länge det bara går.

Jag hade en period där jakten efter personliga rekord på alla tänkbara plan jagade mig. Helt plötsligt blev träningen förknippad med stress och jag var nervös inför träningspass med mig själv. Jag höll på att tappa glädjen och lusten till det jag älskar att göra allra mest! Tack och lov fick jag en kotförskjutning och lugnade ner mig, blev äldre, fyllde 40 och blev visare… 😉

Att bli bättre på det man gör är ju jättehärligt men inte vilket pris som helst. För den som inte är elitidrottare kan det nog vara läge att ibland ställa sig frågan “Varför”. Mitt varför är att bli som den lille mannen. Jag vill också kunna fortsätta med mina morgonrundor, vinka glatt till dem jag möter och njuta av att ha en kropp och knopp som har kraft, lust och ork till att njuta av livet så länge det är möjligt 😀

Tack för att jag fick möta den lille mannen även denna morgon….

vättern

Postad: 21 februari, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kondition, Löpning, Mentalt, Motivation, styrka, Tankar, Träning | Etiketter: , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

Meningen med (tränings)livet…

  1. Liselotte skrev den

    Så fint skrivet.
    Den lille mannen borde springa runt hela Sverige för att få fler på samma tankar! 🙂

  2. Carolins träning skrev den

    Jaa, och vinka så där härligt glatt till alla han möter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)