Carolins träning

Chips på lösvikt – varför?

13 mars, 2015 | Kommentera (4)

Det har varit en snackis på sociala medier. En butik i Umeå har börjat sälja chips, ostbågar, popcorn och annat jox i stället för sallad i salladsbaren under helgerna. Som vi har väntat… eller inte.

Läser i dagens JP att nu har även en butik i Vaggeryd börjar med samma strålande idé. Man kan kanske undra varför men det gör inte jag, svaret är enkelt – butiken säljer mer av skräpet och vi äter följaktligen mer av nämnda skräp.

Någon kanske vill protestera och säga “men det är väl bra att man inte behöver köpa en hel chipspåse om man bara vill ha litegrann” oddsen för det är låga kan jag meddela. Vår godiskonsumtion har antagit gigantiska proportioner sedan lösgodisets inträde i våra liv. Möjligheten att välja lite av varje gör att summan av intaget blir betydligt högre än om vi höll oss till en smak – variation i smaker gör att vi äter mer. Vem går inte ifrån en lunchbuffé betydligt mättare än om man valt en dagens?

Vad jag tycker om idén är väl rätt tydligt. Varför inte salladsbuffén är öppen även under helgerna gör det hela ännu lite sorgligare. Äts det ingen sallad på helgerna? Lagar vi maten själva då? Kanske? Men varför är pizzeriorna öppna i så fall…? Så många frågor dyker upp här alltså…

Jag brukar ställa en fråga till åhörare på mina kostföreläsningar/kurser – Vad tror Ni vi bör äta för att bli piggare, gladare, friskare och starkare? Inte en jäkel svarar chips, ostbågar och popcorn..

Med det sagt – Happy fredagsmys på er allihopa 😉

flex

Postad: 13 mars, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Motivation | Etiketter: , , , , | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Chips på lösvikt – varför?

 1. Katharina skrev den

  Cooling, du är awesome!!

 2. Liselotte skrev den

  Tycker överhuvudtaget affärer ska sluta lägga sig i vad jag köper/äter vid olika tillfällen: Om jag vill ha skumtomtar i april borde jag få köpa det då, liksom! 😉

  Fast allra mest: vaddå hi-jacka salladsbaren bara för att det är lördag?? Jag äter lunch på helgerna också! (och föredrar, tyvärr som vanligt, att inte laga den själv)

  För övrigt gillar jag inte chips, fattar inte tanken med att blanda alla kryddor och håller helt med dig i folkhälsosynpunkt. 🙂

  • Carolins träning skrev den

   Frågan är vilka som styr – vi konsumenter som styr utbud eller utbudet som styr konsumenten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)