Carolins träning

YEEY!! Vi äter sundare, eller i alla fall vissa av oss…

17 mars, 2015 | Kommentera (2)

“Svenskarna äter allt mer hälsosamt, visar en ny rapport från Konsumentföreningen Stockholm. Vegetariska rätter, nötter, fröer, baljväxter, gryner, fullkornsprodukter och bär tar allt större plats i kundvagnarna. Men det finns också tecken på ett ökande hälsogap i befolkningen.”

Ovanstående stod att läsa i gårdagens SvD. Vi äter mer vegetariskt, mer ekologiskt, köttkonsumtionen minskar för första gången på länge 😀

“Storstadsbor köper i genomsnitt mer keso, kesella, kvarg, matlagningsyoghurt, frysta och färska vegetariska produkter och nötter än befolkningen i övrigt. Samtidigt gäller det omvända för grädde och créme fraiche.

Det proteinrika sortimentet som kvarg, ägg och nutritionbars har ökat starkt. Här är det sannolikt både intresset för träning och viktkontroll som påverkat försäljningen.

Hälso- och träningstrenderna visar sig också i en ökad försäljning av kosttillskott, i synnerhet de sport- och nutritionsprodukter som ska förbättra den fysiska uthålligheten, öka muskeltillväxten och påskynda återhämtning efter träning.”

Så långt allt väl, men sen kommer det –

“Men det är inte bara hälsosam mat som lockar. Glass och snacks ökar också rejält.

Då ställer i alla fall jag mig några frågor. Då det är Stockholms Konsumentförening som gjort studien, gäller denna förändring bara boende Stockholmsområdet?

Som verksam på mindre orter måste jag säga att någon överdriven hälsomedvetenhet slösas det då rakt inte med…

Är det så att de som äter allt bättre även är de som trycker på ännu lite extra med kosttillskott?

Då försäljningen av glass och snacks ökar rejält är det ett tecken på att de hälsomedvetna frossar loss extra ohämmat under helgerna?

Eller betyder det att de ohälsomedvetna blir fler eller ännu mera ohälsomedvetna?

Är det gapet mellan de hälsa och ohälsa som blir allt större?

I stort sett är det dock en god nyhet om ni frågar mig 😀

Lär mer genom att klicka på länken nedan.

 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/halsotrend-tydligt-vagval-pa-tallriken_4410295.svd

 

ps. Jo, jag är extra nöjd med mitt nya ord “ohälsomedvetna” för det är ett medvetet val att välja en ohälsosam livsstil precis som motsatsen är det 😉

Postad: 17 mars, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kondition, Kost, Motivation, Okategoriserade, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera (2)

Det finns 2 kommentarer:

YEEY!! Vi äter sundare, eller i alla fall vissa av oss…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)