Carolins träning

Ät ägg – världens bästa livsmedel!

2 april, 2015 | Kommentera (0)

17 kilo godis i per svensk – det var vad vi petade i oss under 2013. Eller vi och vi, jag känner mig helt oskyldig. Genomsnitts svensken gäller det och det finns alltså en hel del som äter betydligt mer än så 😮 allt enligt siffror från Jordbruksverket.

Under påskhelgen väntas vi köpa godis för 50 miljoner, ungefär 530 ton.

“Äta hälsosamt är en klassfråga” sa nån. “Det är dyrt att äta bra mat” sa nån. Yeah, right…!

Jaja, det är ju bara Påsk en gång om året (och fredag en dag i veckan, och man fyller ju bara år en gång om året, och tisdagar är ju så trista, och det regnar ju ute, och jag har ju faktiskt tränat, och jag har ju ätit så nyttigt i flera dagar…jadajadajada..)

Ett fantastiskt bra påsktips som gäller alla dagar året om – ÄT ÄGG!! Från hönor (inte Påskharen). Världens bästa livsmedel! Lätt! Har man ägg hemma är man aldrig fattig, har man ägg hemma har man alltid nära till en galet bra måltid 😀
Sammansättningen av aminosyror i ägg är så perfekt anpassat att nästan 100 procent utnyttjas för uppbyggnad i våra kroppar. Proteinet i ägg används som en värdemätare för att mäta protein i andra livsmedel.

Hur är det då med kolesterolet? Den mest seglivade myten att ägg skulle vara farligt för kolesterolvärdet kan vi väl bara ta och skicka till Blåkulla en gång för alla!
Kolesterol är en lipid, ett fettämne som finns naturligt i vår kropp. Kroppen tillverkar själv det mesta av kolesterolet och kosten bidrar med endast en liten del. Motion är det bästa sättet att minska andelen farligt kolesterol i kroppen. Träna för tusan! Friska personer kan tryggt äta ägg utan att oroa sig för förhöjda kolesterolvärden.

Ägg innehåller:

  • A-vitamin
  • B-vitaminer
  • D-vitamin
  • E-vitamin
  • Folsyra
  • Selen
  • Järn
  • Zink
  • Jod

Rör på dig och lägg till lite C-vitamin och påsken blir den mest hälsosamma helg du kan tänka dig 😀

bild-524

GLAD PÅSK!!!

 

 

 

 

Postad: 2 april, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Okategoriserade, Tips, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)