Carolins träning

Heja Livsmedelsverket!

29 april, 2015 | Kommentera (0)

Känner mig lite wild and crazy och sticker ut hakan genom att hylla det så utskällda Livsmedelsverket. Har jag blivit suicidal eller vad är det frågan om?!

Livsmedelsverket (SLV)gick under gårdagen ut med ett pressmeddelande där man  nu presenterar sitt nya sätt att nå ut med sina kostråden. SLVs uppgift är inte att få svenska folket att äta perfekt, deras uppgift är att få oss att äta bättre

Det övergripande budskapet är “Hitta ditt sätt – det behöver inte vara svårt.” 

Bra! Ett av de största felen folk i allmänhet gör är att krångla till det och snöa in på oväsentliga detaljer, hatta hit och dit mellan olika dieter och göra förhållandet till mat allmänt krångligt.

Det viktigaste för gemene man är nog inte hur många energiprocent som kommer ifrån kolhydrater, proteiner eller fett utan att man helt enkelt skippar skitmaten i mesta möjliga mån och börjar äta mat baserade på rena, enkla råvaror.

Nedan är saxat från slv.se och klicka gärna på länken för mer info.

Hitta ditt sätt – fem enkla tips

  • Låt grönsakerna ta plats – utgå från grönsakerna när du planerar middagen, och lägg sedan till fisk, kyckling, ägg eller lite kött.
  • Ät mindre socker – fundera på var det är enklast att skära ner. Även små förbättringar räknas!
  • Minska på saltet, inte på smaken – använd färska och torkade örter, citron, vitlök, chili, curry och andra kryddor istället, så smakar maten ändå mycket och gott.
  • Ät långsamt, var närvarande och njut av alla smaker! Går det för fort hinner man inte njuta av maten och det är lätt att äta för mycket.
  • Sitt inte stilla för länge, utan ta många aktiva mikropauser – lägg in en påminnelse i mobilen!

 

http://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmeddelanden/hitta-ditt-satt-att-ata-halsosamt–nytt-grepp-fran-livsmedelsverket/

Jag kan vara kritiskt mot vissa delar av de kostråd som SLV ger, men det allra största felet är nog ändå att alldeles för få faktiskt följer de råd som ges. Kanske deras nya strategi kan funka bättre 😉

Postad: 29 april, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Blogginlägg, Hälsa, Kost, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)