Carolins träning

Landet där snart alla är feta…

6 maj, 2015 | Kommentera (0)

Vi snackar Sean Connery landet Irland, tätt följt av Grekland. Där befaras 89 respektive 77 procent av männen vara feta år 2030 😮

Vi svenskar ligger i lä, “bara” 26 procent av männen och 22 procent av kvinnorna lär vara feta om 15år enligt prognosen. Men vi ska inte hoppa högt av glädje för det, ty Sverige  är ett av de länder där fetman ökar snabbast..!

Är det ännu en ny diet eller metod som krävs för att vända trenden? Krävs det mer kunskap?

Jag brukar ofta ställa fråga till klienter, kunder och åhörare på föreläsningar – Hur tror Ni att vi bör äta?

Svaret är aldrig – “Mer hel- och halvfabrikat” “Mer Big Mac & CO” “Mer läsk” “Mer kanelbullar” “Mera mackor och mindre lagad mat” Istället brukar det var – “Grönsaker, frukt, fullkorn, fisk, avokado och olivolja” typ..

De allra flesta vet vad man bör äta mer av och det är sällan kunskap om vad som är bra som saknas. Däremot saknas ibland kunskapen om vad skräpmaten verkligen ställer till med. Ansvaret ligger alltid på den enskilda individen och det är också de som får stå för största delen av konsekvenserna. Men det här kostar, både i lidande och pengar och kommer förmodligen kosta ännu mer i framtiden om inget görs.

”Det finns ingen magisk formel för att hantera den här epidemin, men regeringar måste göra mer för att hejda marknadsföring av ohälsosam mat, och göra hälsosam mat billigare”

Ovanstående säger  läkaren Laura Webber vid UK Health Forum.

Dags att ta krafttag någon?

bild (1)

Det där Wellness Syndromet som det varnats för verkar inte befaras vara speciellt smittsamt….just saying…

 

http://www.dn.se/ekonomi/landet-dar-alla-snart-ar-overviktiga/

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2706244-fetma-vantas-explodera-i-sverige

Postad: 6 maj, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Blogginlägg, Hälsa, Kost, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)