Carolins träning

2 enkla sätt att minska på saltet

19 maj, 2015 | Kommentera (0)

Nu larmas det igen….

“Varje år drabbas drygt 55 000 personer av hjärtinfarkt eller stroke. Var fjärde vuxen har högt blodtryck. En av orsakerna är att många äter alldeles för mycket salt. Men de flesta är inte medvetna om detta. Och de har inte heller makten över sitt saltintag. Saltet döljer sig nämligen i den köpta maten – i brödet, osten, korven och flingorna.”

 

Ovanstående står att läsa i SvD idag. Svensken äter i snitt 11gram salt per dag vilket är mer än dubbelt så mycket som är rekommenderat (5g).

“Men det är inte saltandet hemma vid matbordet eller vid spisen som är den största boven. I stället döljs det mesta saltet i ”färdiga” livsmedel som ost, kött- och charkprodukter, bröd och matfetter. I hel- och halvfabrikat som soppor, såser, hamburgare, pizza och pajer. Och i mat som äts på restaurang. Ungefär 75 procent av det salt man får i sig kommer från köpt mat.”

Ovanstående ord pekar lätt ut vad som är problemet, vilket gör att lösningen är galet enkel – ÄT MINIMALT MED HEL- OCH HALVFABRIKAT. Tror jag sagt det för men då gällande andra problem med ätandet och hälsan.

Så jäkla enkelt – själv är bäste dräng! Laga maten själv i mesta möjliga mån. Välj råvaror istället för färdiga livsmedel. Piiisofkejk som jag brukar säga 😉

Visst måste livsmedelstillverkarna göra sitt för att minska på svenskarnas saltkonsumtion men om man ogillar känslan av att vara ett offer så finns det alltså en hel del man kan göra själv 😀

Ytterligare en sak som kan göras. En sak som gör att i princip alla hälsofaror minskar – TRÄNA!! Att svettas ut ordentligt och regelbundet gör att vi blir av med salter och kan då faktiskt behöva peta i oss lite mer. En sann glädje för en saltare som jag 😀

TRÄNA för F*N TRÄNA och skippa skräpmaten – Funkar mot i princip alla åkommor 😀

 

 

bild-539

läs hela artikeln nedan ->

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/minska-salthalten-i-alla-livsmedel_4573456.svd

Postad: 19 maj, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Blogginlägg, Hälsa, Kost, Motivation, Träning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera inlägget

2 enkla sätt att minska på saltet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)