Carolins träning

Ät ägg – världens bästa livsmedel!

Postad: 2 april, 2015 Av: Carolins träning Kategori: Hälsa, Kost, Okategoriserade, Tips, Träning | Etiketter: , , , , , | Kommentera

17 kilo godis i per svensk – det var vad vi petade i oss under 2013. Eller vi och vi, jag känner mig helt oskyldig. Genomsnitts svensken gäller det och det finns alltså en hel del som äter betydligt mer än så 😮 allt enligt siffror från Jordbruksverket.

Under påskhelgen väntas vi köpa godis för 50 miljoner, ungefär 530 ton.

“Äta hälsosamt är en klassfråga” sa nån. “Det är dyrt att äta bra mat” sa nån. Yeah, right…!

Jaja, det är ju bara Påsk en gång om året (och fredag en dag i veckan, och man fyller ju bara år en gång om året, och tisdagar är ju så trista, och det regnar ju ute, och jag har ju faktiskt tränat, och jag har ju ätit så nyttigt i flera dagar…jadajadajada..)

Ett fantastiskt bra påsktips som gäller alla dagar året om – ÄT ÄGG!! Från hönor (inte Påskharen). Världens bästa livsmedel! Lätt! Har man ägg hemma är man aldrig fattig, har man ägg hemma har man alltid nära till en galet bra måltid 😀
Sammansättningen av aminosyror i ägg är så perfekt anpassat att nästan 100 procent utnyttjas för uppbyggnad i våra kroppar. Proteinet i ägg används som en värdemätare för att mäta protein i andra livsmedel.

Hur är det då med kolesterolet? Den mest seglivade myten att ägg skulle vara farligt för kolesterolvärdet kan vi väl bara ta och skicka till Blåkulla en gång för alla!
Kolesterol är en lipid, ett fettämne som finns naturligt i vår kropp. Kroppen tillverkar själv det mesta av kolesterolet och kosten bidrar med endast en liten del. Motion är det bästa sättet att minska andelen farligt kolesterol i kroppen. Träna för tusan! Friska personer kan tryggt äta ägg utan att oroa sig för förhöjda kolesterolvärden.

Ägg innehåller:

  • A-vitamin
  • B-vitaminer
  • D-vitamin
  • E-vitamin
  • Folsyra
  • Selen
  • Järn
  • Zink
  • Jod

Rör på dig och lägg till lite C-vitamin och påsken blir den mest hälsosamma helg du kan tänka dig 😀

bild-524

GLAD PÅSK!!!

 

 

 

 Heta tips till Påskbuffén

Postad: 17 april, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Hälsa, Kost | Etiketter: , , , , , , | En kommentar

Fick hem senaste numret av Womens Health i går och läste en intressant grej. Kolla in bilden nedan –

bild-385

Att vi äter med ögonen är sen gammalt men att den mat vi ser först påverkar valet vi senare gör så pass mycket.  Här är exemplet en frukostbuffé men jag tänker osökt på Påskbufféerna som närmar sig 😉

Fullt med grönsaker innan maten och fullt med frukt innan dessert och godisäggen 😀

På tal om ägg – ÄT ÄGG!!

Varför?

Ägg kan vara, nä jag drämmer till med ÄR – världens bästa livsmedel! Det innehåller i alla vitaminer utom C-vitamin. Det innehåller mineralerna zink och magnesium och spårämnet selen. Ägg är en förnäm källa till protein och innehåller en perfekt blandning av de olika aminosyrorna. Ett normalstort ägg innehåller ca 5 gram fett varav 40 procent är enkelomättat. Ägg är inte bara gott, det är nyttigt också – Ät ägg! Välj ekologiska ägg både får din och hönsens skull.

Ät ett hönsägg före varje chokladfylld äggvariant du är sugen på så kommer den här Påskhelgen att bli din hälsosammaste någonsin 😀

bild-386-2

Påskmaten kan vara både god och nyttig – bästa kombon alltså 😀

Mer tips hitter du här -http://kurera.se/4-nyttiga-favoriter-pa-paskbordet/Storhäxan har fått Påskpresenter

Postad: 28 mars, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Allmänt, Fakta, Hälsa, Kost, massage, Skador/besvär, Tips, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | Kommentera

Påsken måste ju vara min absolut bästa högtid – jag kallas dagligen för Storhäxan av någon outgrundlig anledning… Ägg äter jag varje  dag. Skulle jag bli tvungen att bara äta en enda sak resten av livet skulle jag lätt välja ägg. Världens bästa livsmedel, typ 🙂

Gult är en av mina favoritfärger och Påsken brukar vanligtvis infalla på våren och vem tycker inte om våren?! Spanade efter vårtecken och kan konstatera att det enda jag kunde hitta förutom strålande sol var en Vättern som nu är helt täckt av is. Vad hände med den där våren egentligen?

Man brukar  säga att det inte lönar sig att gnälla men i bland gör det faktiskt det. Min bloggkollega här på Kurera, akupunktören Tobias Schön läste om min vän kroken och skickade över en Happy Trigger. Kan meddela att jag har en ny och mycket bättre vän nu. Den är lättare och mer träffsäker 😉 Läs Tobias blogg Tusen Nålar.

bild-145

Finalen av Kom i Form kurserna är avklarad och om det är nåt de har lärt sig är det att ägg är bra mat. Är man osäker på någon av repetitionsfrågorna vi går igenom kan man alltid svara: ÄGG! Nästan alltid rätt svar 😉

En som verkligen fattat hur man mutar Fru Storhäxa är Bettan. Kolla in vad jag fick av henne igår!

 

 

bild-144

Dagsfärska ägg från hennes hönor. Garanterat lyckliga hönor som lägger kalasgoda ägg. Det var en del av min frukost idag 🙂

“Men tänker inte människan på kolesterolet?” tänker ni kanske. Kolesterol är ett kroppseget ämne. Kroppen producerar själv ca 3 g kolesterol om dagen. Äter du 5 ägg tillför du 1g kolesterol. Kroppen är finurlig och justerar sin egen produktion när vi tillför kolesterol via kosten- 1 gram  mindre av den egna produktionen alltså, så länge kroppen fungerar som den ska. Dina kolesterolvärden reglerar du bäst genom fysisk aktivitet. TRÄNA och ät ÄGG! Bra Påsktips!

Förnämlig proteinkälla, bra fett, vitaminer och mineraler, mättande och gott- ÄGG!

Ja, ni fattar 🙂Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt