Carolins träning

Utmaningens 7:e och sista….

Postad: 10 februari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Carolins Utmaning, Dagens Övning, Träning | Etiketter: | 2 kommentarer

…armhävningsvariant. Det finns givetvis många fler varianter än så här men ni får helt enkelt nöja er dessa under den här 31 dagars utmaning 😉  Det lär dyka upp armhävningar på den här bloggen även efter att utmaningen är i hamn. Det gäller att variera sin träning hela tiden om man ska fortsätta att få resultat. Och träning som ger resultat- det är rolig träning det!

Dagens övning är – Armhävning med benlyft

Enligt mig den tyngsta och tuffaste av dem alla. Det passa väl bra så på en söndag? Är det för tungt? Gör någon av de tidigare 6 varianterna, på tå eller knä.

Ner på golvet idag igen alltså. Inta armhävningsposition. Det ska vara en rak linje mellan axel- höft-knä, inget putande med rumpan och ingen svankande rygg. Placera händerna i höjd med axlarna, händerna ska vara så brett isär att vinkeln i armbågen blir 90 grader i slutläget. Samtidigt som du går ner mot golvet för du ena benet mot samma sidas armbåge. Pressa upp och byt ben. Så många du orkar, 3 set. Synnerligen effektivt och du lär inte orka särskilt många- tidseffektivt så det förslår. 😉

O ni vet vad som gäller vid det här laget- kommentera på Kureras facebooksida under dagen. Snart kommer mesta utmanaren att utses…

Bilden är lite suddig då Magnus den Starke hade kört riktigt hårt precis innan han hjälpte mig med fotograferingen… 🙂

 

bild-67

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt