Carolins träning

Armhävning a la Spiderman

Postad: 7 februari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Carolins Utmaning, Dagens Övning, Träning | Etiketter: | Kommentera

Målet närmar sig…. Den 13 februari, dagen efter Fettisdagen är Utmaningens sista dag. Ett delmål i det stora målet för året hoppas jag 🙂 Några övningar har vi dock kvar att klara av.

Dagens övning är en riktigt grymming för bålen. Bålstabila har ni ju blivit ordentligt efter alla plankor och olika armhävningar de senaste veckorna, eller hur? 😉

Breda armhävningar a la Spiderman 

Istället för den vanliga startpositionen för armhävning ställer du dig med fötterna väldigt brett isär, händerna framför huvudet och så brett i sär som möjligt (utan att du ligger platt på golvet 😉 ) Superstabil i bålen sänker du dig ner mot golvet för att sen pressa upp till startposition igen. Se till att underlaget inte är halt, annars är risken stort att landa på näsan. Är det för tungt? Sätt händerna lite närmare kroppen. Har du inte kommit upp på tå i dina armhävarövningar ännu så funkar det även på knä.

Som vanligt är det så många som möjligt, 3 set som gäller.

Kommentera era Spidermanövningar på Kureras facebooksida under dagen. bild-90

bild-80Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt