Carolins träning

Vem klipper ditt hår?

Postad: 10 december, 2012 Av: Carolins träning Kategori: Fakta, Jobb, Klienter, Kondition, Kost, Okategoriserade, Skador/besvär, Stretch, Styrketräning, Träning, Viktminskning | Etiketter: , , , , , | Kommentera

Japp, så enkelt är det. Det du tränar på blir du helt enkelt bättre på. Efter PT dagarna har jag massor att träna på själv för att kunna använda till mina klienter. Störtskönt att det hela tiden finns nya saker att lära sig, nya sätt att tänka på och skakas om i sina rutiner 🙂 Ju mer man lär sig desto mer förstår man att man har mycket mer att lära – Häftigt!

Förutom rent fysiskt övande är det dessutom dags för pluggande inför den årlig re-licensieringen. Jag är utbildad via Personal Training School (PTS)och för att behålla min PT Licens och det Blå Kortet krävs ett årligt prov. Utbildningen är stentuff och har man väl fått sin licens är man väldigt mån om att behålla den. Anatomi, fysiologi, biomekanik, näringsfysiologi, träningslära mm – rubbet ska sitta. Vissa saker lägger sig längre bak i bakhuvudet än annat, alla kunskaper används ju inte dagligen och det är dom som måste plockas fram…Plugg alltså.

Var tredje år måste man dessutom gå en vidareutbildning inom PT yrket för att behålla licensen. Allt för att PTS ska kunna garantera god kvalitet på de Personliga Tränare som innehar deras licens.

Det finns idag ett myller av mer eller mindre seriösa PT utbildningar. Tack och lov är det på gång med ett regelverk kring detta. Personlig Tränare är inte ett skyddat namn och vem som helst kan kalla sig för det. Ni har väl sett Comviq reklamen….ligger tyvärr lite sanning i den.

Är du intresserad av att utbilda dig? Tänk på att du som i så mycket annat får vad du betalar för. Det finns utbildningar där du får PT/Kostrådgivare/massör- utbildning till hälften av det du betalar för enbart PT utbildning hos andra. Någonstans är det alltid någon som betalar för det låga priset, i detta fall är det den “PT” som kommer ut i yrket med alldeles för lite kunskap i ryggen. I slutändan så drabbar det klienten som inte får den proffesionella tjänst den söker. Det räcker inte att vara en entusiasmerande person för att träna människor på ett effektivt och framför allt säkert sätt.

När du vill klippa håret väljer du förmodligen att gå till en frisör som är utbildad för att klippa hår. Eller väljer du vem som helst med en snygg frilla och trevlig personlighet?? Den skada en outbildad frisör kan åstadkomma repareras ganska snabbt, håret växer snart ut igen. Felaktig och direkt skadlig träning kan ge betydligt långvarigare besvär…

Vill du börja träna med en PT- kontrollera utbildningen först. Har PTn en god utbildning visar den mer än gärna upp giltig licens. Den är nämligen nåt man är rätt nöjd med att lyckats skaffa sig. 😉

www.blakortet.se där hittar du Sveriges mest välutbildade Personliga Tränare vågar jag påstå…

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt