Carolins träning

Inspiration på Domstolsverket

Postad: 3 mars, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Återhämtning, föreläsningar, Hälsa, Jobb, Kondition, Kost, Mentalt, Motivation, Planering, styrka, Träning | Etiketter: , , , , , , , , | 3 kommentarer

Idag har jag haft förmånen att försöka inspirera de anställda vid Domstolsverket i Jönköping. En galet bra start på första arbetsveckan denna första vårmånad 2014!

Inspirera till vadå? Inte må bra eller må bättre utan till att må BÄST! Träning för hela kroppen, mat och vila är några av de viktigaste delarna för att nå dit. Tricket är ju att inte bara nå dit- att må bäst utan att fortsätta med att må allra bäst.

Motivation är det som får oss att börja och ofta det som får oss att göra vårt yttersta men om man inte har nån motivation då? Den tappar vi alla då och då. Man vet att man borde men i stället för att göra det man borde går man runt och letar efter sin tappade motivation.

Har Du tappat motivationen? Ställ dig då följande frågor-

  • Skälen till att du började träna och äta sunt- vilka var det?
  • Finns de skälen kvar? Om svaret är JA- vad väntar du på, jobba vidare för tusan!

Om du nått målet och uppfyllt skälen till att du började –

  • Vad tror du händer om du slutar upp med de vanor som gjorde att du tog dig dit?

Förmodligen kommer du säkert men kanske inte så sakta vara tillbaka på ruta ett igen.

Tricket är att skaffa sig goda vanor som gör att att man fortsätter även då man har en dipp i  motivationen. Det tar tid att skaffa sig men ack så väl investerad.

Det finns så mycket i livet som vi gör även om vi inte alltid är överdrivet motiverade. Går du till jobbet bara de dagar då du är riktigt sugen på det? I så fall grattis! För de allra flesta gäller det att arbeta oavsett hur dagsformen är, eller hur?

Men när det gäller det som kan få oss att må allra bäst, bli piggare, starkare, friskare, gladare då måste vi “vara motiverade” 😮

Nä, känn inte efter så förtvivlat! Gasa när det går trögt!

Det var ett riktigt härligt gäng åhörare idag och jag hoppas och tror att de hittat gaspedalen 😀

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt