Carolins träning

Föreläsning x2 för blivande Friskvårdspedagoger

Postad: 3 april, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Allmänt, föreläsningar, Hälsa, Kondition, Kost, Personlig Träning, Planering, Skador/besvär, Stretch, styrka, Styrketräning, Tips, Viktminskning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Inte nog med att jag har världens bästa jobb, jag får dessutom föreläsa om det inför intresserade och motiverade människor 🙂

Två förmiddagar på raken har jag tillbringat på Ädelfors Folkhögskola och föreläst för blivande Friskvårdpedagoger om PT yrket. Jag tycker bestämt att de såg  lite chockade efter första dagen 😉  En av eleverna utbrast- ” Det känns ju som att man inte kan nånting ju” DET är ett bra utgångsläge- att inse att man har mycket att lära gör att man bara kan bli bättre och bättre och bättre på det man gör. Att tänka ” Jag har stenkoll på det här” motiverar knappast till fortsatt lärande och nya kunskaper. KUNSKAP är just det som krävs…

Att vara Personlig Tränare innebär ett stort ansvar över klienten och det kräver KUNSKAP. Det räcker inte att vara en inspirerande och motiverande personlighet. Om du inte har korrekta och djupa KUNSKAPer i anatomi, fysiologi, näringslära, biomekanik, träningslära och  coaching.  Det är ingen hobbieverksamhet, det är ett yrke. Tyvärr är det så att du idag kan kalla Personlig Tränare helt utan utbildning eller med bristfällig sådan. Tack och lov är det ändring på gång! En kvalitetsmärkning håller på att tas fram av branchorganisationen (Frisk) och de ledande utbildningsföretagen.

Efter första dagen var jag lite orolig för om de skulle dyka upp dag 2 men det gjorde dom, fler än dag 1 till och med 🙂 Bildbeviset har ni nedan..

Ädelfors

 

äfSök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt