Carolins träning

Fredagsfys – starkare löpare

Postad: 6 juni, 2014 Av: Carolins träning Kategori: Dagens Övning, Kondition, Löpning, Motivation, styrka, Träning, Veckans Övning | Etiketter: , , , , , , , | Kommentera

Fredagsfyset eller Nationaldagsfyset höll jag på att glömma bort. Inte att utföra det (självklart inte!) men att lägga ut en övning här på bloggen. Bilden har därför några veckor på nacken. Jag tänker inte göra om den. Inte idag.

Jag har tagit årbästa i att pressa tantakroppen redan under morgonen – Tröskelpass is da shit! Att springa precis under och över mjölksyratröskeln är om inte annat ett utomordentligt sätt att stärka pannbenet. Mjölksyra är som bekant inget farligt men att fortsätta lubba på när det brinner i benen kräver träning 😀

I dag blir det en löpskolningsövning. Löpskolning innebär att man överdriver steg och rörelser för att bana in en bättre motorik.

Min absoluta favorit – Höga knän 😀

Det är min favorit för att det är den allra jobbigaste av övningar och på så sätt nåt jag behöver öva på. Kanske även ni 😉

bild.PNG-2

Jogga igång och lyft knät så att vinkeln i höftled blir 90grader. Stolt hållning, skjut fram höften men tippa inte överkroppen bakåt. Spring mellan lyktstolpar eller vilken sträcka som känns lämpligt. Det viktiga är inte att det går fort utan att ni får till så många höga knän som möjligt.

Här stärks höftböjare, vader och förmågan att öka stegfrekvensen vilket kommer göra dig till en snabbare löpare som både spurtar och tar backarna i en rasande fart 😀

Mjölksyran lär kännas av här också…. Mitt mantra “mjölksyran är min vän” funkar fint även här 😉Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt