Carolins träning

Dagens övning- klätterplanka

Postad: 6 februari, 2013 Av: Carolins träning Kategori: Carolins Utmaning, Dagens Övning, Träning | Etiketter: | Kommentera

Som jag nämnde precis i början på denna utmaning är jag personligen inte så förtjust i vanlig statisk planka men däremot är jag ett stort fan av olika dynamiska plankor. Har nog med min rastlösa natur att göra. Gillar inte att bara stå still… Dagens planka gör dock att man nästan längtar efter lite stillhet för den är tuff 🙂

Klätterplanka

Stå på tå med armbågarna i marken. Axel-höft-knä-häl i linje. Tippa bäckenet bakåt för att undvika svank. Superspänd mage nu för annars kommer det inte att funka. Med spänd mage menar jag så spänd som om ni gör er beredda på att få en smäll i magen- HUGH!! Ungefär så låter ni 😉

Klättra nu upp från armbågar till handstående för att sedan gå tillbaka till armbågarna. Upp och ner, upp och ner, upp och ner så många gånger ni orkar, 3 set. Hela tiden med tokspänd mage, rak linje mellan axel, höft, knä och vrist, rak rygg och  knip med rumpan.

Ojojoj, vad stabila ni kommer bli 🙂

Kommenterar gör ni som vanligt på Kureras facebooksida under dagen. Lycka till!!

 

bild-77bild-92

bild-97

 

 

 

 Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Carolin Helt.
Ålder: 42.
Bor: Jönköping.
Familj: Gift.
Sysselsättning: Internationell licencierad personlig tränare, hälso- och kostrådgivare, massör, föreläsare, driver gym- och kursverksamhet samt skribent på tidningen Kurera och skribent på PTKvinna.
Om mig: Älskar allt som har med träning och friskvård att göra.
Fokus just nu: Mitt ständiga fokus är att få andra och mig själv att nå sin fulla potential och bli piggare, gladare, friskare, starkare och med lite tur, även smartare.
Om bloggen: Min blogg kommer, tro det eller ej, att handla om träning. Min träning, andras träning, nya rön, gamla myter, kostens betydelse för träningsresultatet, hur man behåller motivationen för att nå sina mål och om min vardag med träning som yrke.
Att få medverka till att fler upptäcker allt fantastiskt som träningen ger är min stora motivation. Jag har därmed världens bästa jobb.
Kontakt: carolin.helt(at)e3.nu

Följ Carolins träning på Instagram

Följ mig på Instagram

I appen – bara sök efter: Carolin Helt